Vremea Romania, Arad -6°C

Stiri Arad

INTERZIS în Ungaria 48 de ore

Autorităţile ungare au informat că nu vor permite accesul camioanelor cu o capacitate mai mare de 7,5 tone timp de 48 de ore, începând de sâmbătă, ora 23,00.

INTERZIS în Ungaria 48 de ore
Comentează 0

Potrivit Poliţiei de Frontieră Arad, traficul greu va fi restricţionat temporar pe teritoriul Ungariei de sâmbătă, ora 23,00 până luni, ora 23,00 (ora României).

”Informăm conducătorii de automarfare că autoritățile ungare ne-au adus la cunoștință faptul că pe teritoriul Ungariei va fi restricţionată circulaţia tuturor autovehiculelor cu o capacitate mai mare de 7,5 tone. Măsura este luată de către autoritățile din țara vecină urmare faptului că în această perioadă se celebrează Ziua Internațională a Muncii. Traficul de călători şi autoturisme se va desfăşura în condiţii normale”, precizează un comunicat al Poliției de Frontieră.

În perioada restricției de 48 de de, şoferii automarfarelor vor avea obligaţia să staţioneze în parcările special amenajate de pe teritoriul României.

La reluarea traficului, se așteaptă ca sute de camioane să formeze coloane de mașini în vămile Nădlac I (DN7) și Nădlac II (autostrada pan-europeană), astfel că autorităţile vor suplimenta personalul care îşi desfăşoară activitatea la controlul documentelor şi va creşte numărul arterelor de ieșire din România.

Poliţia de Frontieră recomandă folosirea tuturor vămilor cu Ungaria, pentru a se evita aglomerarea celor mai tranzitate în mod obișnuit. Astfel, pe lângă Nădlac I și Nădlac II, cele mai algomerate, în județul Arad șoferii mai au la dispoziție Turnu și Vărșand.

Articole asemanatoare


Scrie un comentariu

trimite