Vremea Romania, Arad -6°C

Stiri Arad

Inevitabilul s-a produs! Ciocnire între Rusia și SUA în Siria. Doi ruși UCIȘI

Cel puțin doi soldați ruși au murit în atacurile aeriene ale SUA din nord-estul Siriei, transmite BBC News. Incidentul a avut loc în cursul săptămânii trecute, dar abia cum s-a aflat.

Inevitabilul s-a produs! Ciocnire între Rusia și SUA în Siria. Doi ruși UCIȘI
Comentează 0

Americanii au ucis zilele trecute peste 100 de luptători apropiați regimului de la Damasc. Cei doi mercenari ruși erau angajații unei firme militare private care colaborează cu trupele lui Bashar Al-assad.

Rusia nu a confirmat uciderea cetățenilor săi, dar informația a apărut în media din SUA.

O dronă a coaliţiei a distrus un tanc de fabricaţie rusească în estul Siriei, în zona în care coaliţia coordonată de SUA a bombardat săptămâna trecută forţe loiale regimului de la Damasc care au atacat poziţii ale unei alianţe arabo-kurde sprijinită de Washington, au anunţat oficialii americani.

Tancul T-72 a fost distrus sâmbătă în apropiere de localitatea Al Tabiyeh, din provincia Deir Ezzor, a comunicat Pentagonul, potrivit site-ului postului France 24.

"Am detectat şi am observat un tanc care a tras în direcţia noastră", a declarat generalul Jeffrey Harrigian, care comandă Forţele aeriene ale SUA din regiune.

"A continuat să se mişte, aşa că am ... pus în aplicare regulile de autoapărare pentru a ne proteja", a completat oficialul militar american.

Sursa

Articole asemanatoare


Scrie un comentariu

trimite