Vremea Romania, Arad -6°C

Stiri Arad

”Incendiu” la Liceul ” Francisc Neuman ” Arad (FOTO)

În realitate Inspectoratul Județean Pentru Situații de Urgență Arad, Vasile Goldș” a desfășurat un exercițiu de stingere a unui incendiu izbucnit la sediul Liceului Tehnologic  ” Francisc Neuman”.

”Incendiu” la Liceul  ” Francisc Neuman ” Arad (FOTO)
Comentează 0

La locul faptei s-au deplasat 22 de subofițeri, conduși de lt.col.Kristian Pabin, locțiitorul comandatului Detașament Arad împreună cu 2 autospeciale cu apă și spumă pentru stingerea unui incendiu, o autospecială de căutare- salvare,  un spital mobil pentru elevi victime,  o autospeciala SMURD

După declanșarea sistemului de alarmă, elevii au fost evacuați în cel mai scurt timp în cele două curți ale școlii sub supravegherea profesorilor. 

Într-un timp record unitatea ” Vasile Goldiș ” a ajuns la locul presupusului incendiu , s-au desfășurat furtunurile, subofițerii pompieri și-au pus căștile și măștile de protecție , iar alți colegi de-ai lor au instalat în cateva minute corturile-spital  încălzite cu  sursă proprie , tip aerotermă. 

Au fost și două ” victime”, una din rândurile cadrelor didactice și cealaltă din personalul non-didactic, iar în spitalul mobil, unde  au fost transportate pe tărgi , li s-au acordat primele îngrijiri medicale.

Atât elevii cât și cadrele didactice și non-didactice s-au comportat exemplar, ceea ce denotă faptul că pe parcursul anului școlar s-au ținut ore de instruire specifică pentru asemenea cazuri. Elevii au fost disciplinați chiar dacă au trebuit să suporte vremea rece de-afară pe timpul exercițiului. Felicităm conducerea  acestui liceu precum și cadrele didactice care fac parte din Comisia de prevenire și stingere a incendiului de la Liceul Tehnologic ” Francisc Neuman ” Arad”, a declarat lt.col. Kristian Pabin.

Galerie foto (12)

Articole asemanatoare


Scrie un comentariu

trimite