Vremea Romania, Arad -6°C

Stiri Arad

Imunitate scăzută? 3 plante care te ajută să faci față anotimpului rece

Imunitate scăzută? 3 plante care te ajută să faci față anotimpului rece
Comentează 0

Echinacea

Aceasta planta originara din America poate fi gasita sub forma de tablete in orice farmacie. Echinacea lupta impotriva bacteriilor si virusurilor cauzatori de raceala si gripa.

Echinacea este recomandata si pentru combaterea virusului herpex simplex. Echinacea incurajeaza producerea fagocitozei, proces prin care corpurile straine sunt distruse de celulele sanatoase.

Scortisoara

Putina lume stie, dar ceaiul de scortisoara este remediul cel mai potrivit pentru zilele friguroase. Scortisoara previne bolile inimii si creste puterea de concentrare.

De asemenea, scortisoara ajuta gatul sa se refaca, mai ales daca pacientul se confrunta cu tuse uscata.

Pune cateva betisoare de scortisoara in apa rece si lasa-le la dizolvat timp de cateva ore. Bea acest ‘suc' natural dintr-odata. Substanta celioasa care se obtine calmeaza gatul iritat si vindeca roseata deranjanta.

Catina

Siropul de catina cu miere face minuni in special pentru imbunatatirea sistemului imunitar la copii. Pentru adulti, cea mai eficienta forma este ceaiul de scortisoara care ajuta la nasul infundat si scade febra.

Doua cani fierbinti de ceai de catina cu paracetamol fac adevarate miracole pentru persoanele care simt ca au racit putin.

In plus, ceaiul de catina ajuta organismul mai mult ca oricare alt ceai sa se adapteze la trecerea de la cald la rece.

Este recomandat a fi consumat in special dupa masa, deoarece o alimentatie bogata in fructe si legume contribuie din plin la un sistem imunitar sanatos.

sursa: ziuadecj.realitatea.net

Articole asemanatoare


Scrie un comentariu

trimite