Vremea Romania, Arad -6°C

Stiri Arad

Ilie Năstase, două dosare în câteva ore

Ilie Năstase, celebrul fost tenismen ajuns la vârsta de 72 de ani, a fost încătuşat de poliţişti, vineri dimineaţă, după ce a fost prins băut la volan. La câteva ore după incident, Ilie Năstase a fost oprit din nou de Poliția Rutieră, în timp ce conducea un scuter fără să mai aibă permis.

Ilie Năstase, două dosare în câteva ore
Comentează 0

Ilie Năstase a fost încătuşat de poliţişti, vineri dimineaţă, după ce a fost prins băut la volan şi ar fi refuzat să meargă pentru recoltarea de probe biologice.

UPDATE. Poliţia Română, noi informaţii despre cazul lui Ilie Năstase

Poliţia Rutieră a anunţat, într-o conferinţă de presă, şase politişti au acţionat în cazul lui Ilie Năstase. "Poliţia Rutieră acţionează fără a ţine cont de calitatea persoane care face obiectul unui control", a declarat Victor Gâlceavă, comisar-şef Brigada Rutieră.

"În jurul orei 04:45, un echipaj al Poliţiei Rutiere Bucureşti a oprit un conducător auto. Acesta a oprit iniţial, însă după aceea s-a pus în mişcare fără a avea acceptul poliţiştilor. A urmat urmărirea şi oprirea lui în trafic", a mai afirmat Victor Gâlceavă. 

"La momentul opririi nu se afla singur, se afla însoţit, fără a putea da mai multe informaţii", potrivit sursei citate.

"Agentul a solicitat sprijinul altui echipaj, fiind oprit, conducătorul autovehicului emana vapori de alcool, refuzat să se supună testului cu aparatul etilotest, a devenit agresiv, manifestând o atitudine neprincipială. Aa fost necesară încătuşarea acestuia. Întrucât a refuzat să se supună testări pentru determinarea alcoolemiei, a fost condus la Institutul de Medicină Legală, iar în prezenta colegilor noştri a dorit să se supună testului. În urma testului a reieşit 0,55 în aerul expirat, valoare ce oferă obligativitatea recoltării probelor biologice", a mai precizat Poliţia Rutieră, adăugânc că testul provind existenţa substanţe stupefiante a ieşit negativ.

Victor Gâlceavă a explicat că în urma refuzului de a se supune recoltării probelor biologice, s-a întocmic un dosar penal. A mai fost aplicată şi o sancţiune contravenţională pentru comportamentul său de 1000 de lei.

După aceea, Ilie Năstase a fost oprit în trafic pe Bulevardul Ştefan cel Mare, mergând cu un motociclu. "Permisul de conducere prezentat nu avea o valabilitate acordată de către Poliţie", mai preciziază Poliţia, adăugând şi faptul că s-a constantat că a prezentat un permis necorespunzător vehicul pe are îl conducea. Pentru această faptă, s-a întocmit dosar penal pentru conducerea cu permis necorespunzător. 
Înainte de a fi oprit, acesta a fost observat în trafic de un poliţist făcând un viraj stânga peste marcajul continuu, faptă care a fost sancţionată cu amenda de 1305 lei, plus 6 puncte de penalizare.

UPDATE. La câteva ore după incident, Ilie Năstase a fost oprit din nou de Poliția Rutieră, în timp ce conducea un scuter. Năstase riscă un al doilea dosar penal, având permisul reţinut de poliţişti.

Fostul tenismen are un nou dosar penal pentru conducere fără permis! Plecat de la Spitalul Floreasca, de unde și-a luat certificatul medico-legal, fostul tenismen a fost din nou oprit de polițiști. Și pentru că avea permisul reţinut, polițiștii l-au ridicat din nou și l-au dus la secție.

Înconjurat de jurnaliști și însoțit de un polițist de la Rutieră, Năstase a spus, înainte de a se urca în mașina poliției: "M-a oprit și a zis că am trecut pe roșu când era verde... Nu am trecut pe culoarea roșu. Dacă mergi înainte, e roșu, dacă faci drepta, era verde și eu făceam dreapta. Mergem la pușcărie...la Jilava".

Citeste mai mult pe realitatea.net

Articole asemanatoare


Scrie un comentariu

trimite