Vremea Romania, Arad -6°C

Stiri Arad

Fotbalul și filmarea lui

Fotbalul și filmarea lui
Comentează 0

S-au derulat și primele două etape din returul campionatului județean de fotbal. Fiecare observator  și fiecare brigadă de arbitraj își duc rapoartele lunea dimineață la sediul AJF.

Prima întrebare a fiecăruia , pusă lui Ghiță Sfăt, cel care le adună și le verifică , este  ”- S-a-ntâmplat ceva deosebit undeva, la vreun meci ?”.”- Nimic !” e răspunsul lui din ce în ce mai des .

Același răspuns îl primesc și Vasile Rad sau Răzvan Cadar la aceeași întrebare transmisă prin telefoane la finalul meciurilor. Ciudat, nu? Ciudat dar și liniștitor totodată. Criticile aduse de reprezentanții echipelor la adresa arbitrilor, încăierelile între jucători, sau unii spectatori și jucători s-au rărit tot mai mult. Teama de a nu fi delegat un anumit arbitru la un anumit meci a dispărut și ea.

Motivul? Ar fi mai multe. Spectatorii sunt  tot mai ”cultivați” în domeniul Legilor de joc, adică al Regulamentului de arbitraj, ” cultivarea” venind și din numeroasele partide televizate pe canalele de sport . Jucătorii , antrenorii și conducătorii lor , la fel. În plus, de când sunt filmate și meciurile din liga a IV-a a campionatului județean , în conștientul lor s-a instalat acea stare de alarmă că sunt văzuți . În plus ei sunt mai liniștiți deoarece pot controla fără să ”facă gălăgie” , vizionând înregistrările, dacă au avut dreptate sau a greșit arbitrul.

Tot din televizările partidelor de mare nivel din Europa, s-a putut constata în ultima vreme că arbitrajul românesc nu este cu nimic mai prejos decât cel european. În fotbalul englez  sau cel spaniol am văzut arbitraje cu mult sub nivelul celor prestate de ”cavalerii” nostri .

Închei cu un ultim exemplu, arbitrajul impecabil al arbitrului Florin Mazilu de la meciul UTA- FC Brasov.

 

Articole asemanatoare


Scrie un comentariu

trimite