Vremea Romania, Arad -6°C

Stiri Arad

Florin Iordache a demisionat din funcţia de ministru al Justiţiei

Strada a mai obţinut o revendicare. Florin Iordache a anunţat că demisionează din funcţia de ministru al Justiţiei. Anunţul a fost făcut după şedinţa de Guvern. Prim-ministrul Sorin Grindeanu a afirmat ieri că vrea să aibă o discuţie cu ministrul Justiţie, însă decizia în privinţa acestuia este luată şi nu se va modifica în urma discuţiei.

Florin Iordache a demisionat din funcţia de ministru al Justiţiei
Comentează 0

UPDATE 14. 50 Florin Iordache a făcut o declaraţie după şedinţa de Guvern, în care şi-a anunţat demisia: "Buna ziua. Am de facut o declaratie de presa. De cand am venit la minister am facut o serie de demersuri legale şi constituţionale pentru a indrepta nişte situaţii. Pentru opinia publică nu a fost suficient, prin urmare, am hotarât sa îmi inaintez demisia din funcţia de ministru al Justitiei".

UPDATE 12.55. Ultima discuţie între premierul Sorin Grindeanu şi Florin Iordache în privinţa conducerii Ministerului Justiţiei va avea loc, joi, înaintea şedinţei de Guvern, au declarat surse oficiale pentru News.ro, potrivit cărora liderii PSD şi ALDE, Liviu Dragnea şi Călin Popescu Tăriceanu, nu ar susţine o înlocuire la şefia MJ.

Conform surselor citate, discuţia dintre Grindeanu şi Iordache va avea loc în jurul ore 13.30, şedinţa de Guvern fiind programată să înceapă la ora 14.00. Aceleaşi surse au declarat pentru News.ro că Grindeanu şi Iordache ar fi de acord cu înlocuirea la şefia Ministerului Justiţiei, iar premierul ar prefera să numească în această funcţie o persoană independentă politic.

"O să am o discuţie în seara asta sau mâine dimineaţă cu ministrul Justiţiei, Florin Iordache şi mâine voi anunţa decizia", a spus Sorin Grindeanu, explicând că decizia în privinţa ministrului Justiţiei este deja luată.

"Hai să facem lucrurile pas cu pas", a completat acesta, adăugând că discuţia nu va modifica decizia pe care deja a luat-o.

Ministrul Justiției, Florin Iordache, a ajuns joi dimineață, la sediul instituției pe care care o conduce. Întrebat dacă va demisiona, Iordache a răspuns: „Voi discuta cu premierul și vă anunț decizia".

Sursa realitatea.net

Articole asemanatoare


Scrie un comentariu

trimite