Vremea Romania, Arad -6°C

Stiri Arad

Fifor s-a molipsit de la Viorica: gafă jenantă în calitate de ministru al apărării. Se impune DEMISIA!

Gafe jenante şi retractări de tot râsul. Dacă tot se complace să fie un subordonat al Viorică Dăncilă şi mâna dreaptă a lui Dragnea, de ce nu ar da şi Fifor cu oiştea-n gard? Problema este că nu dă cu oiştea propire sau a PSD, ci Ministerul Apărării.

Fifor s-a molipsit de la Viorica: gafă jenantă în calitate de ministru al apărării. Se impune DEMISIA!
Comentează 0

Într-o emisiune televizată la Antena 3, Fifor a declarat că România are rachete balistice la baza militară de la Deveselu, motiv pentru care Rusia este supărată. „Cum ar putea fi vreodată preşedintele Putin încântat de faptul că în România avem baza militară de la Deveselu, cu rachetele balistice? Cum ar putea vreodată preşedintele Putin să fie încântat că avem baza de la Mihail Kogălniceanu, populată cu militari americani şi noi insistăm în continuare faţă de SUA în parteneriatul strategic să asigurăm permanenţa militarilor americani pe teritorul românesc?

Cum ar putea Federaţia Rusă să fie încântată că România îşi dezvoltă capabilităţile navale?" a declarat Mihai Fifor, la Antena 3. Prin această declaraţie greşită şi iresponsabilă, ministrul Fifor dă de fapt apă la moară Rusiei, care acuză NATO pentru construirea unor baze militare cu potenţial ofensiv, inclusiv în România, când de fapt sunt baze militare defensive! Declaraţia iresponsabilă a lui Fifor declanşează un conflict diplomatic la nivel NATO – Rusia şi dă un avantaj şi argumente Rusiei în defavoarea NATO. Este o gafă pentru care, în mod normal, Fifor trebuie să plătească cu funcţia!

Astăzi, încă ministrul Fifor îşi ocupă timpul cu dezminţiri caraghioase. El a declarat că „a fost în cel mai rău caz o eroare de interpretare”. „Niciodată nu cred că cineva ar putea afirma că la Deveselu avem rachete balistie. Aseară am spus că avem baza de la Deveselu, care se ocupă de rachetele balistice, în niciun caz că la Deveselu avem avem rachete. E puţin probabil că eu să nu ştiu ce adăpostim la Deveselu, să nu ştiu că acolo sunt rachetele interceptoare şi în ce mod funcţionează scutul de la Deveselu. A fost doar o greşeală de înţelegere, de comunicare în cel mai rău caz, dar în niciun caz nu aş putea vreodată afirmă că la Deveselu avem rachete balistice”, a declarat Mihai Fifor, la Digi24.

Problema este că nu e prima dată când Fifor dă declaraţii ciudate pe tema vecinătăţii cu Rusia: recent a declarat că România este zilnic agresată de Rusia, că spaţiul aerian al ţării este violat frecvent. Sunt declaraţii date fie din incompetenţă, fie dintr-un calcul oportunist (greşit) dar care implică grav România şi NATO.

Aşa se întâmplă când toate instituţiile publice sunt umplute cu arivişti puşi pe criterii politice şi de loialitate. Exemplu Fifor este elocvent, un plitician bun la toate: în câţiva ani, a fost secretar de stat la ministerul de interne, apoi propus ministru al transporturilor, apoi a fost numit ministru al economiei şi acum ministru al apărării. Bun la toate? Mai degrabă bun la nimic, aşa cum demonstrează prestaţia lui!

Mihai Fifor este de fapt imaginea tristă a celui mai incompetent guvern de după 1989, un guvern la care, ca român, nu te poţi uita fără să îşi fie ruşine.

Articole asemanatoare


Scrie un comentariu

trimite