Vremea Romania, Arad -6°C

Stiri Arad

Falcă va candida pentru un nou mandat de președinte al PNL. Astăzi și-a prezentat principalii susținători

Primarul Gheorghe Falcă a anunțat, joi, că va candida pentru un nou mandat de președinte al PNL Arad, filială pe care o conduce din 2013, când a preluat șefia PDL Arad de la socrul său Gheorghe Seculici în urma alegerilor interne, scrie News.ro

Falcă va candida pentru un nou mandat de președinte al PNL. Astăzi și-a prezentat principalii susținători
Comentează 0

Gheorghe Falcă a anunțat, într-o conferință de presă, că și-a înscris candidatura pentru președinția PNL Arad, pe care o deține și în prezent.

Falcă i-a invitat în conferința de presă pe principalii susținători ai săi, echipa aflată la conducerea administrativă a județului și municipiului, respectiv președintele Consiliului Județean (CJ), Iustin Cionca, vicepreședinții CJ Claudia Boghicevici și Sergiu Bîlcea, viceprimarul Călin Bibarț și președintele organizației municipale PNL, Geanina Pistru.

Falcă a spus că este echipa alături de care pune în practică proiectele administrative promise arădenilor înainte de alegerile locale, dar și alături de care a susținut intens unificarea dreptei și fuziunea dintre PNL și PDL.

”Suntem echipa care a vorbit necondiționat despre unificarea dreptei, care a definit foarte clar valorile creștin-liberale. După fuziune, la Arad am respectat protocoalele și ne-am îndeplinit obiectivele”, a spus Falcă.

El a adăugat că merge în competiția internă din filiala liberală județeană cu un proiect politic și unul administrativ.

”Clasarea Aradului în primele trei – cinci locuri la indicatorii economici este o mândrie pentru arădeni și vrem să continuăm o serie de proiecte. Împreună cu Timiș, avem 80 la sută din cât exportă București, iar cifrele noastre sunt în creștere, în timp ce Capitala scade. Prioritatea noastră va fi atragerea fondurilor europene”, a spus Falcă, vorbind despre proiectul administrativ pe care îl va propune membrilor PNL.

Comitetul Județean Executiv al PNL Arad a stabilit ca alegerile pentru filiala municipală să aibă loc în 7 aprilie, în timp ce alegerile pentru filiala județeană vor avea loc în 21 aprilie.

Pentru funcția de președinte al organizației județene și-a mai anunțat candidatura primarul orașului Ineu, Călin Abrudan, care provine din rândul membrilor fostului PNL.

Gheorghe Falcă, aflat la al patrulea mandat de primar al municipiului Arad, a preluat conducerea organizației județene în octombrie 2013 (PDL), în urma alegerilor interne. Falcă obținuse 351 de voturi, în timp ce contracandidatul său Nicolae Ioțcu a obținut 295.

Astfel, Gheorghe Falcă a preluat președinția de la socrul său, Gheorghe Seculici, care a condus PDL timp de 15 ani.

Sursa: News.ro

Articole asemanatoare


Scrie un comentariu

trimite