Vremea Romania, Arad -6°C

Stiri Arad

Falcă le dă clasă celor din USR! Taxele și impozitele NU se majorează cu 25%

La dezbaterea publică de astăzi privind taxele și impozitele pe anul 2018 primarul Falcă le-a explicat tuturor cetățenilor prezenți și reprezentanții partidelor politice care au binevoit să participe faptul că nu vor plăti contribuții mai mari la bugetul local.

Falcă le dă clasă celor din USR! Taxele și impozitele NU se majorează cu 25%
Comentează 12

Spusele primarului au fost demonstrate prin cifre și analize comparative cu anii precedenți, dar și cu alte orașe de rangul 2.

Reprezentanții USR, Florin Stana și senatorul Adrian Wiener au venit nepregătiți la această dezbatere încercând să facă propagandă politică pentru partidul lor.

Florin Stana a citit două pagini primite de la partid din care nici măcar nu a reieșit că se măresc taxele sau impozitele. Wiener a completat cu un mini-discurs politicianist, semn că nici măcar nu a citit proiectul de hotărâre aflat la transparență pe site-ul Primăriei.

Edilul a explicat că singura modificare ce survine este cea referitoare la clădirile rezidenţiale, exemplificând că pentru un apartament de 90 de metri pătraţi, intervine majorarea de 62 de lei în plus pe an, mai concret, 5 lei în plus pe lună, prin urmare, cei care au plătit 248 de lei in 2017, vor plăti 310 lei anul următor.

Primarul Falcă a răspuns punctual tuturor întrebărilor cetățenilor care s-au înscris la cuvânt și i-a liniștit pe arădeni, dovedind minciuna USR și clarificând faptul că taxele și impozitele nu suferă modificări față de anul 2017 : „Aradul s-a dezvoltat incredibil de mult în ultmii 10 ani. În 2007 Aradul a produs 198 milioane lei la bugetul local, iar în 2017 408 milioane lei. În 10 ani economia Aradului s-a dublat. Am ajuns să exportăm de două ori mai mult decât Cluj și suntem în primele 10 orașe din România la capitolul producție. Cu toate acestea guvernul PSD ne pedepsește pentru muncă și rezultate, furându-ne 16 milioane de euro din 2018.  Acești bani erau prevăzuți pentru a fi investiți în dezvoltare, infrastructură, educație, sănătate. Toate aceste investiții vor trebui acoperiți din bugetul local. Cu toate aceste minusuri din partea guvernului PSD nu vom mări taxele și impozitele arădenilor. Însă ne așteaptă un an greu în care nu vom primi niciun fel de sprijin din partea Guvernului PSD” a declarat primarul Aradului, Gheorghe Falcă.

Lazăr Pană

Galerie foto (3)


Scrie un comentariu

trimite