Vremea Romania, Arad -6°C

Stiri Arad

Fabuloasa Denisa

În grupa D a Campionatului european  de Handbal, România -Rusia 22-17

 

Fabuloasa Denisa
Comentează 0

Cuvântul ” fabuloasa” a fost  folosit aproape la fiecare două minute aseară de către comentatorul transmisiei meciului de handbal feminin România Rusia, din cadrul grupei D a Campionatului European.
Mai există cuvinte frumoase cu ” F”...” Fantastica” , ”Formidabila”,”Fenomenală”, dar comentatorul meciului repeta și iar repeta...”Fabuloasa Denisa”, referindu-se la prestația extraordinară a portarului României, Denisa Dedu.
La numai 22 de ani, Denisa a paralizat pur si simplu jucătoarele Rusiei, canalizând aruncările acestora spre brațele sale interminabile. Putem , fără nicio reținere, să comparăm evoluția Denisei cu performanța din fotbal,, la penalty-urile de departajare, a lui Helmuth Duckadam în finala  Campionilor Europeni cu Barcelona.
Se știe de iubitorii de sport că portarii trebuie să aibă , pe lângă altele, o calitate elementară, ” nebunia”.
Denisa Dedu, le are pe toate, nebunia, intuiția excepțională, reflexe, plasament, luciditate și cea mai importantă la un portar de handbal, CURAJUL.
E cel mai periculos post  ( poate si cel de pivot) dintr-o echipă de handbal. Oricând poți primi o minge în față sau piept , punându-ți , serios, în pericol, integritatea corporală. Denisa Dedu nu a ținut cont de riscurile la care se expunea, era în transă, stare care sunt sigur , le-a trimis un semnal de alarmă în suflet și coechipierelor sale, mobilizându-le indirect spre obținerea victoriei din final ,împotriva campioanei olimipice, Rusia.
 

Articole asemanatoare


Scrie un comentariu

trimite