Vremea Romania, Arad -6°C

Stiri Arad

Campionatul Național "Enduro Cross" la Secaș - Prima ediție, un succes deplin

Secașul nu numai că este un loc pitoresc și liniștit fiind cunoscut datorită frumuseții locului, dar începe să fie cunoscut și ca un punct de atracție a sporturilor extreme datorită reliefului și a locurilor frumoase care se pretează excelent pentru sporturile cu motor.

Campionatul Național
Comentează 0

Sâmbătă, 25 martie, dealurile și pădurile de la Secaș au vuit de zumzetul motoarelor ambalate la maxim a motocicletelor și atv-urilor care au participat la întrecere. Secașul a găzduit prima ediție de "Enduro", cu siguranță nu și ultima pentru că se dorește ca în fiecare an să aibă loc aici un concurs al anduranței.

La start au participat în jur de 80 de concurenți care au venit din toate colțurile țării, de la Maramureș la Teleorman, Timișoara, Bihor, Hunedoara, Sibiu , București și Cluj (de aici venind o tânără concurentă, pentru că doamna Valentina a venit împreună cu soțul, ambii fiind împătimiți de motoare) dar și concurenți din Ungaria și Italia.

Cel mai tânăr concurent este un băiat din Arad care are doar 14 ani. Concursul a fost unul destul de riguros cu un traseu dificil ales cu grijă de specialiști ai acestui sport dur, bineînțeles de domnul Mocuța Cătălin, un om care se dăruiește total acestui sport și care pune mult suflet în organizarea acestor competiții.

D-l Cătălin Mocuța concurează și el ca de fiecare dată , chiar dacă este și organizator iar feciorul îi calcă pe urme, ducând înainte tradiția ,,ENDURO,, în familia Mocuța cu cel puțin o generație, iar ca părinte nu poate fi decât mândru de acest lucru.

Concursul s-a desfășurat în condiții bune, organizarea a fost foarte bună fiind prezentă la eveniment și doamna Nicoleta Olariu președinta federației Române ,,TOT TEREN,, de la București, un om foarte exigent care pune accent deosebit pe seriozitate și disciplină, traseul ales a fost atât pe dealuri, vale cât și pădure, iar concurenții și motoarele au fost foarte solicitați, adrenalina fiind maximă.

Au fost și căzături cu motocicleta, una destul de spectaculoasă exact în noroiul și apa din vale, dar fără urmări, concurentul s-a ridicat și a continuat cursa, iar un alt concurent a reușit să răstoarne atv-ul, dar din fericire a reușit să sară de pe el exact în momentul răsturnării. Un alt concurent și-a zdobit puțin un picior dar nu a fost nimic grav, ci doar faptul că a fost nevoit să abandoneze cursa, dar aceste incidente sunt firești la o astfel de competiție de anduranță, unde trebuie să fii un adevărat bărbat.

Concursul a durat aproape până s-a întunecat, iar câștigătorii au urcat pe podium la lumina farurilor atv-urilor. Organizatorul principal al acestui campionat a fost binecunoscutul Cătălin Mocuța, un Sebișan de-al nostru, cel care an de an organizează astfel de competiții de anduranță.Iată că Jud. Arad este un punct de atracție și competiții sportive de anduranță la nivel Național , prin acest om cu suflet și dăruire pentru sportul cu motor.

Câștigătorii au fost premiați, iar la sfârșit pe podium a fost invitat și primarul comunei Brazii, Ioan Vesa, gazda acestui eveniment, căruia i s-a mulțumit pentru faptul că a fost nu numai o gazdă foarte bună, dar a și dat o mână de ajutor organizării acestui eveniment, care până la urmă face din Secaș o locație dorită a sporturilor cu motor.

Galerie foto (501)