Vremea Romania, Arad -6°C

Stiri Arad

Elev român, performanţă în America. Punctaj maxim la cea mai dificilă materie la un test pentru colegiile din SUA

Un elev din Constanţa a obţinut punctaj maxim la cea mai dificilă materie pentru admiterea la colegiile din America.

Elev român, performanţă în America. Punctaj maxim la cea mai dificilă materie la un test pentru colegiile din SUA
Comentează 0

Alexandru Oprea, elev în clasa a XI-a de la Liceul Internaţional de Informatică din Constanţa, a susţinut în ianuarie testele Scholastic Assessment Test la matematică şi fizică. Potrivit puterea.ro, la matematică 2, considerată cea mai dificilă materie, a obţinut punctajul maxim, adică 800 de puncte, iar la Fizică 755 de puncte.

"Alexandru, elev cu rezultate deosebite la învăţătură şi olimpic premiat national la disciplina fizică, a venit special de la Brăila, unde a studiat primii opt ani de şcoală, pentru a-şi continua studiile liceale la Liceul Internaţional de Informatică, unde are posibilitatea de a-şi aprofunda studiile în domeniul fizicii, marea lui pasiune. Alex doreşte să se specializeze în domeniul Inginerie, preferând în special mediul academic din Statele Unite", se arată într-un comunicat al Liceului Internaţional de Informatică.

Elevul-geniu spune că vrea să studieze ingineria în Statele Unite. Tânărul este pasionat şi de robotică şi a fost premiat anul trecut cu medalia de bronz la Olimpiada Internaţională de proiecte de energie, inginerie şi mediu, organizată la Houston, în Statele Unite.

Sursa romaniatv.net


Scrie un comentariu

trimite