Vremea Romania, Arad -6°C

Stiri Arad

Echipa Dragnea a pasat mingea la Cotroceni. Ce urmează după autogolul PSD-ului

Presedintele Klaus Iohannis primește o pasă de la adversar la mai puțin de șase luni de la victoria categorică a PSD-ului în alegerile parlamentare. După auto-moțiunea de cenzură trecută azi în Parlament, un veritabil autogol al PSD-ului, Iohannis este invitat să desemneze un succesor pentru Grindeanu.

Echipa Dragnea a pasat mingea la Cotroceni. Ce urmează după autogolul PSD-ului
Comentează 0

Mingea este acum la preşedintele Klaus Iohannis. Acesta începe luni consultările la Cotroceni pentru desemnarea unui nou premier. Preşedintele s-a ţinut până acum departe de meciul politic. Şeful statului este la Berlin şi de acolo pleacă la Bruxelles, la Consiliul European.

Președintele se va întoarce în țară abia vineri, dar a anunțat deja consultări la Cotroceni pentru ziua de luni. Până la acel moment, toate partidele vor avea ședințe în care vor decide cu ce propunere de premier se vor prezenta în fața lui Iohannis.

Ulterior, șeful statului va face o nominalizare. Premierul desemnat își va face echipa de miniștri cu care se va prezenta în fața Parlamentului. Este nevoie de un alt vot de investitură, alături de un alt program de guvernare.

Citeste mai mult pe realitatea.net


Scrie un comentariu

trimite