Vremea Romania, Arad -6°C

Stiri Arad

După o iarnă blândă vom avea o primăvară ploioasă. Prognoza meteorologilor pentru martie şi aprilie VIDEO

România a avut parte de o iarnă blândă până acum, dar mai avem o lună din acest anotimp. Prognozele pe termen scurt indică de asemenea temperaturi mai mari decât media perioadei, însă meteorologii şi-au îndreptat atenţia şi asupra primelor luni de primăvară, martie şi aprilie.

După o iarnă blândă vom avea o primăvară ploioasă. Prognoza meteorologilor pentru martie şi aprilie VIDEO
Comentează 1

Elena Mateescu, directorul Administraţiei Naţionale de Meteorologie, a vorbit despre primele luni de primăvară din 2018. Astfel, luna martie va fi ploiasă şi vor exista riscuri de inundaţii, a spus aceasta.

"Luna februarie păstrează tendinţa unor valori mai ridicate decât în mod obişnuit în Dobrogea, cea mai mare parte a Munteniei şi Olteniei. În restul ţării, valorile sunt apropiate de normele climatologice ale perioadei. Vor fi mai multe zile la rând cu temperaturi de peste 15 grade Celsius. În schimb, tendinţa cantităţilor excedentare de precipitaţii se va extinde în toată ţara în cursul lunii martie (...) Putem să avem anumite probleme de natură hidrologică, pe secvenţe scurte de timp şi la nivel local, cum de altfel se întâmplă în mod obişnuit în România, într-o lună martie foarte capricioasă", a spus Elena Mateescu.

"Aprilie pare a fi o lună mai rece decât în mod obişnuit, în Transilvania, Maramureş şi în Moldova. În restul ţării valorile vor fi apropiate de norme. Tendinţa unor cantităţi excedentare de precipitaţii se menţine şi în această lună. Aşadar, primele două luni ale primăverii vor fi bogate în precipitaţii", a mai spus directorul ANM.



Sursa

Articole asemanatoare


Scrie un comentariu

trimite