Vremea Romania, Arad -6°C

Stiri Arad

Două persoane ascunse într-un autoturism încărcat pe platforma unui tren de marfă internaţional

Poliţiştii de frontieră arădeni au depistat doi bărbați din Maroc și Irak care au încercat să iasă ilegal din ţară, ascunşi într-un autoturism de pe platforma unui vagon dintr-un tren de marfă internaţional.

Două persoane ascunse într-un autoturism încărcat pe platforma unui tren de marfă internaţional
Comentează 0

În data de 23.03.2018, în jurul orei 11.00, la Punctul de Trecere a Frontierei Curtici, judeţul Arad, pe sensul de ieşire din ţară, în trenul Inter-Regio care circulă pe relaţia România - Franta, poliţiştii de frontieră au descoperit, ascunse într-un autoturism ce se afla pe platforma unui vagon de marfă, două persoane de sex masculin.

În urma verificărilor efectuate s-a stabilit că persoanele în cauză este cetăţenii din Maroc și Irak, cu vârste de 21 de ani şi respectiv 34 de ani, solicitanţi de azil în România.

Cei doi au precizat că au recurs la această metodă deoarece doreau să ajungă în Franţa şi nu aveau o viză valabilă. Am mai declarat în cadrul primelor cercetări că au urcat în trenul de marfă în gara din Timişoara, iar în apropiere de PTF Curtici au spart geamul unui autoturism care era încărcat pe platforma trenului, pentru a putea deschide mijlocul de transport ca să se ascundă.

În cauză poliţiştii de frontieră au întocmit acte de urmărire penală sub aspectul săvârşirii infracţiuni de tentativă de trecere ilegală a frontierei de stat, urmând ca la finalizarea cercetărilor să fie dispuse măsurile legale care se impun.

Galerie foto (4)

Articole asemanatoare


Scrie un comentariu

trimite