Vremea Romania, Arad -6°C

Stiri Arad

Doi români și un bulgar, depistați la frontieră cu permise de conducere false

Poliţiştii de frontieră bihoreni și arădeni au depistat trei bărbați, doi cetățeni români și un bulgar, care conduceau trei autoturisme în baza unor permise de conducere false.

Doi români și un bulgar, depistați la frontieră cu permise de conducere false
Comentează 0

*În data de 15.06.2018, în jurul orei 16.45, la Punctul de Trecere a Frontierei Valea lui Mihai, judeţul Bihor, s-a prezentat pentru efectuarea formalităţilor de frontieră, cetăţeanul român Alexandru G., în vârstă de 29 de ani, cu domiciliul în județul Satu-Mare, la volanul unui microbuz marca Fiat Ducato, înmatriculat în România.

La controlul specific, persoanei în cauză i s-a solicitat să prezinte, pe lângă documentele de identitate şi permisul de conducere. Tânărul a prezentat un permis de conducere ce purta însemnele autorităților din Marea Britanie.

Cu ocazia verificărilor specifice, poliţiştii de frontieră au constatat că documentul prezentat nu îndeplineşte condiţiile de formă şi fond ale unuia autentic, fiind fals, motiv pentru care persoana în cauză a fost dusă la sediul instituției pentru cercetări. În urma verificărilor efectuate în baza de date, colegii noștri au constatat că tânărul nu posedă permis de conducere.

Faţă de cele constatate, acesta a declarat că a susținut un examen pentru obținerea permisului prezentat la control, la o școală de șoferi din Anglia.

Poliţiştii de frontieră au întocmit acte de urmărire penală pentru săvârşirea infracţiunilor de fals și uz de fals, conducere a unui autovehicul pe drumurile publice fără a poseda permis de conducere. La finalizarea cercetărilor vor fi dispuse măsurile legale care se impun.

 

*În data de 17.06.2018, în jurul orei 12.00, la Punctul de Trecere a Frontierei Nădlac II - Csanadpalota, s-a prezentat cetăţeanul român Cătălin S., în vârstă de 31 de ani, la volanul unui autoturism marca BMW, înmatriculat în România.

La controlul specific, persoanei în cauză i s-a solicitat să prezinte, pe lângă documentele de identitate şi permisul de conducere, ocazie cu care aceasta a prezentat un permis de conducere care purta însemnele autorităţilor din Marea Britanie.

Cu ocazia verificărilor specifice, poliţiştii de frontieră au constatat că documentul prezentat nu îndeplineşte condiţiile de formă şi fond ale unuia autentic, fiind fals, motiv pentru care tânărul a fost dus la sediul instituției pentru cercetări. 

Faţă de cele constatate, persoana în cauză a declarat că nu posedă un permis de conducere și că a achiziţionat permisul de conducere folosit la controlul de frontiera din Londra, plătind suma de 2.000 de euro, de la o persoană de sex masculin care vorbea limba marocană.

Poliţiştii de frontieră au întocmit acte de urmărire penală pentru săvârşirea infracţiunilor de uz de fals și conducere a unui autovehicul pe drumurile publice fără a poseda permis de conducere. La finalizarea cercetărilor vor fi dispuse măsurile legale care se impun.

 

*Tot în data de 17.06.2018, în jurul orei 11.00, la același punct de frontieră, s-a prezentat cetăţeanul bulgar Iliev S., în vârstă de 46 de ani, la volanul unei autospeciale marca Iveco, înmatriculată în Bulgaria.

La controlul specific, bărbatului i s-a solicitat să prezinte, pe lângă documentele de identitate şi permisul de conducere. Acesta a prezentat un permis de conducere care purta însemnele autorităţilor din Grecia.

Cu ocazia verificărilor specifice, poliţiştii de frontieră au constatat că documentul prezentat nu îndeplineşte condiţiile de formă şi fond ale unuia autentic, fiind fals, motiv pentru care bărbatul a fost condus la sediul P.F. pentru cercetări. 

Faţă de cele constatate, bărbatul a declarat că a deţinut permis de conducere eliberat de Grecia, până în anul 2009, ulterior nemaiavând dreptul de a conduce pe teritoriul Greciei. Astfel, si-a procurat permisul de conducere prezentat la controlul de frontieră de la o persoană de sex masculin a cărei identitate nu o cunoaşte, plătind suma de 500 de euro,.

Poliţiştii de frontieră au întocmit acte de urmărire penală pentru săvârşirea infracţiunilor de uz de fals si conducerea pe drumurile publice  a unui autovehicul pentru care legea prevede obligativitatea deţinerii permisului de conducere,de către o persoană al cărei permis de conducere i-a fost retras sau anulat, ori căreia exercitarea dreptului de a conduce i-a fost suspendat. La finalizarea cercetărilor vor fi dispuse măsurile legale care se impun.

Articole asemanatoare


Scrie un comentariu

trimite