Vremea Romania, Arad -6°C

Stiri Arad

Dezvăluiri bombă la ședința CSM. Kovesi: Inspectorii au căutat dosare importante

Dezvăluiri bombă la ședința CSM. Inspectorii trimiși în control la DNA au căutat dosare importante ale Parchetului! Asta acuză șefa DNA care spune că are și dovezi în acest sens.

Dezvăluiri bombă la ședința CSM. Kovesi: Inspectorii au căutat dosare importante
Comentează 0

"În timpul controlului, ce ni s a cerut am pus la dispoziţie. O parte a echipei ne-a spus că nu sunt necesare unele documente, iar o altă parte ne a spus că da. Noi am pus la dispoziție tot ce ni s-a cerut", a detaliat Kovesi.

"Au fost luate toate registrele din 2004, inspectorii şi au făcut menţiuni, ceea ce ne duce cu gândul că în acest control s-au făcut şi alte chestiuni şi am probe în acest sens", a spus şefa DNA.

"A fost verificată activitatea biroului de presă şi nu au știut nici care este site-ul DNA (în loc de pna.ro au scris mkta.ro)", a spus aceasta.

Laura Codruţa Kovesi a mai precizat că a găsit un bilețel al echipei de control de la DNA, pe care erau trecute două numere de la dosare. "Unul dintre inspectorii a notat unde este unul dintre dosar şi ce s-a întamplat cu el. Dosarul respectiv este extrem de important!", a afirmat şefa DNA.

"Personal, am fost controlată de foarte multe ori. Părerea mea e că s-au căutat dosare, au fost verificate anumite dosare, s-au citit acte de către o parte a inspecției judiciare", a completat Kovesi.

"S-au imputat anumite lucruri procurorilor care nu sunt adevărate", a completat Kovesi, adăugând că inspectorii au făcut o analiză superficială, care a fost raportată doar la numărul de dosare.

Şefa DNA a afirmat că în cazul controlului Inspecţiei Judiciare au existat incidente. În plus, conform acesteia, nu a existat o metodologie unitară a controlului. 

"Am pus la dispoziţie tot ce ni s-a cerut", a spus aceasta. Potrivit şefei DNA, la început controlului, echipa de control a impus o serie de reguli pe care din păcate acestea nu au fost respectate chiar de această echipă. "Noi am respectat regulile, echipa de control, nu", a spus Kovesi.

Kovesi a mai spus că controlul managerial s-a transformat în unul tematic. 

"Rostul unui control nu este de a vâna greşeli", a precizat aceasta.

UPDATE ora 10:00: Laura Codruţa Kovesi este audiată în aceste momente la CSM.

Secţia pentru Procurori a CSM, care s-a întrunit, marţi, a stabilit ca analiza raportului Inspecţiei Judiciare cu privire la activitatea managerială a DNA să se deruleze pe parcursul mai multor şedinţe de secţie.

În şedinţa de marţi au fost stabilite primele măsuri în cadrul calendarului de analiză a raportului Inspecţiei Judiciare având ca obiect „eficienţa managerială şi modul de îndeplinire a atribuţiilor ce decurg din legi şi regulamente, de către conducerea structurii centrale a Direcţiei Naţionale Anticorupţie, precum şi respectarea normelor procedurale şi regulamentelor de către procurori şi personalul auxiliar de specialitate din cadrul parchetului vizat”.

Procurorul Gheorghe Stan, inspector şef adjunct al Inspecţiei Judiciare, este chemat în şedinţa Secţiei pentru procurori a CSM luni, 16 octombrie, ora 10.00, iar în aceeaşi zi, la ora 12.00, trebuie să se prezinte la Secţia prntru procurori a CSM coordonatorul echipei de control, procuror inspector Elena Rădescu.

Sursa: realitatea.net

Articole asemanatoare


Scrie un comentariu

trimite