Vremea Romania, Arad -6°C

Stiri Arad

Detalii șocante din culisele PSD. Cum au subminat Dragnea și Tudose vizita premierului Japoniei

Apar noi detalii incredibile despre contextul în care PSD a subminat vizita istorică a preierului Japoniei la București. Lui Liviu Dragnea i s-a cerut să amâne execuția lui Tudose pentru o zi, dar a refuzat, iar Tudose s-a răzbunat pe șeful de partid refuzând să asigure interimatul până trece vizita lui Shinzo Abe.

Detalii șocante din culisele PSD. Cum au subminat Dragnea și Tudose vizita premierului Japoniei
Comentează 0

Liviu Dragnea n-a vrut să amâne şedinţa Comitetului Executiv în care a fost mazilit Mihai Tudose, deşi fusese avertizat că a doua zi premierul PSD urma să-l primească la Palatul Victoria pe Shinzo Abe, premierul Japoniei - au declarat surse politice pentru Adevărul. Până şi partenerii din ALDE i-au cerut lui Liviu Dragnea să amâne CEX-ul, dar s-au lovit de refuzul liderului PSD.

Luni, 15 ianaurie. Preşedintele PSD Liviu Dragnea îi convoacă pe liderii din teritoriu la Bucureşti pentru a-i forţa demisia lui Mihai Tudose. Surse din coaliţia de guvernare au declarat pentru cotidianul central că mai mulţi oameni din tabăra premierului i-au transmis lui Dragnea să amâne CEX-ul cu o zi, în condiţiile în care Mihai Tudose urma să-l prrimească pe 16 ianaurie pe omologul său nipon, Shinzo Abe.

Premierul Japoniei urma să vină în România însoţit de o delegaţi de oameni de afaceri cu scopul de a parafa investiţii. Unul dintre vicepreşedinţii PSD a declarat că Dragnea a refuzat, pe motiv că „fiecare zi care trece este în avantajul lui Mihai Tudose".

Erau zilele în care atât Liviu Dragnea, cât şi Mihai Tudose îşi căutau aliaţi în teritoriu pentru a câştiga lupta pentru putere în PSD. Potrivit surselor citate, nu doar colegii de partid l-au rugat pe Dragnea să mai amâne „execuţia" lui Tudose, ci şi partenerii din ALDE, partid din care face parte ministrul de Externe Teodor Meleşcanu. Dragnea a fost de neclintit.

Aceleaşi surse susţin că la finalul şedinţei CEX, Tudose a anunţat că nu va asigura interimatul tocmai ca să se răzbune pe Liviu Dragnea, ştiind că, a doua zi dimineaţă, nu va avea cine să-l primească pe Shinzo Abe.

Sursa

Articole asemanatoare


Scrie un comentariu

trimite