Vremea Romania, Arad -6°C

Stiri Arad

Descoperire epocală a oamenilor de ştiinţă: Un nou continent pe harta lumii

Oamenii de ştiinţă au făcut un anunţ istoric. Aceştia au anunţat că au făcut o descoperire epocală, un nou continent pe harta lumii. Zeelandia este un al optulea continent care ar putea fi clasificat și adăugat celor deja existente. Zealandia este un continent cât două treimi din Australia, potrivit BBC News, care a existat sub partea de sud-vest a Pacificului.

Descoperire epocală a oamenilor de ştiinţă: Un nou continent pe harta lumii
Comentează 0

Mai exact, Zealandia este o zonă de pământ aflat sub nivelul mării aproape complet, situat în sud-vestul Pacificului, care s-ar afla sub Noua Zeelandă. Cercetătorii spun că Zealandia se clasifică în categoria continentelor, iar acum au făcut noi cercetări pentru această recunoaștere oficială în jurnalul Geologic al Societății Americane.

Nick Mortimer, autorul articolului și un cercetător din Noua Zeelandă, a declarat că studiile cu privire la Zealandia au durat mai mult de două decenii. ”Nu a fost o descoperire dintr-o dată, ci una treptată” explică oamenii de știință. Zealandia a fost studiată ani de zile și s-a descoperit că abundă în combustibili fosili, având o ”valoare de piață” de zeci de miliarde de dolari. Suprafaţa de 4,9 milioane de km pătraţi este în proporţie de peste 90% sub apă. Doar punctele cele mai înalte, Noua Zeelandă şi Noua Caledonie, sunt deasupra nivelului mării, Zealandia fiind cel mai mic continent al lumii, conform libertatea.ro. Dacă recentele descoperiri sunt acceptate de comunitatea ştiinţifică, cartografii vor adăuga, probabil, un al optulea continent în viitoarele hărţi.


Scrie un comentariu

trimite