Vremea Romania, Arad -6°C

Stiri Arad

Demonstraţie de Judo la Liceul „Nicolae Bălcescu” din Gyula (FOTO)

Demonstraţie de Judo la Liceul „Nicolae Bălcescu” din Gyula (FOTO)
Comentează 0

În data de 14 decembrie 2017, prin sprijinul Consulatului general al României la Gyula, a avut loc o manifestare sportivă de proporţii la Liceul „Nicolae Bălcescu” din Gyula (LNB). În urma discuţiilor între consulul general la Românei la Gyula, E.S. Florin Trandafir Vasiloni şi dl. Marius Vizer, preşedintele Federaţiei Internaţionale de Judo, s-a înfiripat ideea înfiinţării unei secţii de Judo în cadrul LNB, la care elevii doritori pot să urmeze acest sport în mod gratuit, prin implicarea comună a Federaţiilor Naţionale de Judo din România şi Ungaria.

  Manifestarea a constat dintr-o demonstraţie de Judo, susţinută de către cca. 30 de sportivi de la Clubul „Liberty” din Oradea, de diferite vârste, în faţa celor peste 400 de elevi şi profesori ai  Liceului „Nicolae Bălcescu” din Gyula.

Înainte de demonstraţia sportivilor, au adresat cuvinte de salut consulul general la Românei la Gyula, Florin Trandafir Vasiloni; Cozmin Guşă, preşedintele Federaţiei Române de Judo; Laszlo Toth, preşedintele Federaţiei Ungare de Judo; Maria Gurzău Csegledi, directorul LNB şi PS Siluan, episcopul Episcopiei Ortodoxe Române din Ungaria (EORU).

Federaţia Internaţională de Judo a oferit cu această ocazie un număr de 50 de echipamente de Judo (kimono), pt elevii LNB, precum şi saltelele necesare practicării acestui sport. La această şcoală, urmează ca antrenori români să ofere lecţii gratuite de Judo elevilor interesaţi.

Conducerea liceului a mulţumit public Consulatului General al României la Gyula pentru implicarea în acest proiect. Entuziasmul şi atenţia arătate de elevii care au asistat la manifestare, constituie premisele unui proiect de succes pe termen mediu şi lung.

Cu această ocazie, un grup de studenți ai Facultății de Relații Internaționale din cadrul Universității din Oradea, sub coordonarea prof. univ. dr. Ioan Horga, decanul Facultaţii de Istorie, Relaţii Internaţionale, Ştiinţe Politice şi Ştiinţele Comunicării, au  prezentat colinde româneşti celor prezenți. La inițiativa consulului general român Florin Vasiloni, s-a păstrat un moment de reculegere în memoria MS regelui Mihai, trecut la cele veșnice.

https://www.youtube.com/watch?time_continue=22&v=ZfjUbWDcDfw 

 

 

Galerie foto (11)


Scrie un comentariu

trimite