Vremea Romania, Arad -6°C

Stiri Arad

Dan Vasile Mihale: De ce a împușcat Iohannis elefanții lui Dragnea

,,Dacă  mai există cineva care își imaginează, măcar o clipă, că actuala putere moare de grija amărâților care se sufocă în închisori, se înșeală amarnic. Adevărații destinatari ai celor două acte normative inițiate de Ministerul Justiției sunt clienții penali ai camarilei PSD-ALDE'' - un editorial despre miercurea neagră a politici românești.

Dan Vasile Mihale: De ce a împușcat Iohannis elefanții lui Dragnea
Comentează 0

Dacă  mai există cineva care își imaginează, măcar o clipă, că actuala putere moare de grija amărâților care se sufocă în închisori, se înșeală amarnic. Adevărații destinatari ai celor două acte normative inițiate de Ministerul Justiției sunt clienții penali ai camarilei PSD-ALDE, cei care, prin contribuțiile lor financiare, au readus la putere molima roșie.

Maniera pidosnică prin care au încercat să promoveze grațierea și modificarea Codului Penal este specifică unui stat mafiot, în care principiile democratice sunt călcate în picioare. Deși premierul Grindeanu a negat cu vehemență că elefanții (legile) lui Dragnea nu erau pe ordinea de zi a ședinței, nu a convins pe nimeni. Asta pentru că Executivul poate să uzeze, în fiecare ședință, de o ordine de zi suplimentară în care poate trece absolut orice act normativ.

Dacă șmecheria, pusă la cale în biroul liderului suprem al PSD, nu ar fi transpirat în presă, iar președintele Iohannis nu ar fi acționat în forță, Grindeanu își punea semnătura pe cele două acte normative înainte de a urca în avionul câtre SUA, unde îl aștepta șeful său ierahic Liviu Dragnea.

Intervenția președintelui a fost însă salutară. Șeful statului i-a demonstrat liderului condamnat al PSD că România nu este un sat fără câini, unde poți călca legea în picioare. În plus, gestul său poate fi interpretat şi ca un strigăt disperat către apatica opoziție care vegetează pe la colțuri.

În lipsa unei opoziții solide, a reacționat strada, scandalizată de abuzurile pe care le pun la cale slugoii lui Dragnea. De altfel, Guvernul Grindeanu a marcat și o premieră: a scos lumea în stradă la numai 14 zile de la învestire. Ăsta da record...

Sursa realitatea.net


Scrie un comentariu

trimite