Vremea Romania, Arad 16°C

Stiri Arad

Dai drumul la aerul condiţionat imediat după ce porneşti MOTORUL maşinii? Eşti într-un PERICOL major!

Mulți oameni pornesc fără să se gândească aerul condiționat când merg cu mașina, dar acesta este un obicei foarte periculos pentru toți pasagerii mașinii.

Dai drumul la aerul condiţionat imediat după ce porneşti MOTORUL maşinii? Eşti într-un PERICOL major!
Comentează 1

Ai pornit aerul condiționat imediat după ce ai pornit motorul mașinii? Nimic mai grav! Medicii spun că așa se poate face cancer sau albe boli foarte grave! De fiecare dată când îți lași mașina undeva închizi și geamurile, dar numai când o lăsam la umbră în interiorul ei se acumulează 400-800 mg de benzen, iar situația se înrăutățește atunci când este lăsată în soare. Când mașina este parcată la soare, la temperatura de peste 16 grade, nivelul de benzen crește până la 2000-4000 mg, adică de peste 40 de ori mai mult decât limita admisă.

Când stai în mașină cu geamurile închise, inhalezi benzenul, care îți afectează ficatul, oasele și rinichii. Organismul are apoi nevoie de foarte mult timp pentru a-l elimina.

Manualele de utilizare ale mașinilor moderne avertizează asupra faptului că ar trebui să deschidem geamurile înainte de a porni aerul condiționat, dar nu menționează și de ce.

Ce e de facut: 

  • Este indicat sa deschizi geamurile masinii inainte de a porni aerul conditionat.
  • In momentul in care instalatia incepe sa incalzeasca aerul, aceasta impinge in masina o cantitate suplimentara de benzen.
  • Lasa geamurile deschise timp de cateva minute pentru a elimina substanta toxica.

Citeste mai mult pe romaniatv.net

Scrie un comentariu

trimite