Vremea Romania, Arad -6°C

Stiri Arad

Cutremur de 6,4 grade în Taiwan. Cel puțin 5 clădiri s-au prăbușit. Morți și răniți

Un cutremur puternic a avut loc marți seara în Taiwan. Potrivit United States Geological Survey (USGS), seismul a avut o magnitudine de 6,4 pe Richter. Un hotel s-a prăbușit, un al doilea s-a înclinat până la pământ, iar echipele de intervenție încearcă să-i scoată pe oamenii blocați înăuntru, informează BBC.

Cutremur de 6,4 grade în Taiwan. Cel puțin 5 clădiri s-au prăbușit. Morți și răniți
Comentează 0

Cutremurul de 6.4 grade s-a produs la 22 de km de orașul Hualien, potrivit Sputnik News. Cel puțin 5 clădiri s-au prăbușit, doi oameni au murit și 114 au fost răniți, a anunțat premierul Taiwanului William Lai în cadrul unui comitet de criză.

Inițial nu s-au raportat pierderi de vieți omenești, dar veștile ulterioare au fost din ce în ce mai îngrijorătoare. Cel puţin două persoane au murit, iar alte 115 au fost rănite în urma cutremurului produs marţi seară în Taiwan, anunţă surse citate de presa locală.

Potrivit Daily Mail, un hotel din Hualien s-a prăbușit, în urma catastrofei naturale. Un al doilea hotel este la un pas de prăbușire, iar aproximativ 30 de oameni sunt blocați în clădire. În urmă cu două zile, alte patru seisme au avut loc în aceeași regiune.

Peste o sută de persoane au rămas blocate în mai multe clădiri avariate de cutremurul cu magnitudinea de 6,4 grade pe Richter, care s-a produs marţi în Taiwan, au informat surse ale insulei citate de EFE.

Una din clădirile cele mai afectate este hotelul Tongshuai (Marshall) care s-a prăbuşit, în timp ce Spitalul naţional din Hualien (estul insulei) a rămas înclinat parţial după cutremur, potrivit datelor Centrului de Gestionare a Urgenţelor.

La Hualien - localitatea cea mai afectată - străzile, bulevardele şi în general infrastructura au fost grav avariate cu gropi deschise în caldarâm, miros de gaz în aer şi trafic suspendat pe autostrada Su Hua şi pe podul Hualien, potrivit sursei.

Seismul de marți a fost unul de suprafață, având loc la doar 9 km adâncime. Nu a fost emisă o alertă de tsunami.

BBC News informează că mai multe acoperișuri de clădiri au căzut și s-au raportat drumuri afectate de seism.

Cel mai puternic cutremur din Taiwan în ultimele decenii a ucis 2.400 de oameni în septembrie 1999 și a avut o magnitudine de 7,6 grade.

Sursa: realitatea.net

Articole asemanatoare


Scrie un comentariu

trimite