Vremea Romania, Arad -6°C

Stiri Arad

Curățenia stradală, preluată de o societate a municipalității

Curățenia stradală, preluată de o societate a municipalității
Comentează 0

Miercuri, Primăria a semnat un contract cu SC Gospodărirea Comunală, societate aflată în subordinea municipalității, pentru a prelua sarcina întreținerii curățeniei pe străzi.

Contractul a fost semnat în condițiile în care birocrația a prelungit excesiv perioada de desemnare prin licitație a unei companii care să se ocupe de acest serviciu, iar vechiul contract a expirat.

Primarul Gheorghe Falcă a declarat că, de miercuri, ”se reintră în normal” în privința curățeniei stradale. A fost nevoie de o întrunire a Comitetului pentru Situaţii de Urgenţă pentru a se lua decizia angajării Gospodăririi Comunale până la finalizarea licitației.

„Conform legii, Comitetul pentru Situaţii de Urgenţă îţi dă puterea să încredinţezi acest serviciu. De astăzi, Gospodărirea Comunală are deja contractul semnat cu municipalitatea. Mai mult, s-au dat comenzile până la sfârşitul acestei luni, iar din 1 mai, comenzile vor fi şi pentru curăţenia stradală mecanizată pentru că trebuie să primim şi utilajele care să rezolve această problemă. Societatea din subordinea Primăriei va prelua toate străzile pe care le-a avut Polaris și se va ocupa de măturatul manual și mecanic, golirea coşurilor, încărcatul gunoiului şi transportul la rampa ecologică”, a spus primarul.

Contractul are o valabilitate de trei luni, iar dacă până atunci licitația nu va fi încheiată, pentru că mai pot apărea și contestații, va fi prelungit.

Vestea bună pentru angajații de la Polaris care au fost trimiși în șomaj, după ce a expirat contractul cu municipalitatea, este că SC Gospodărirea Comunală îi va prelua.

Primarul a mai arătat că în ultimele trei săptămâni curățenia în oraș s-a făcut cu ajutorul unor voluntari și firme.

„Vreau să le mulţumesc firmelor care ne-au ajutat în ultimele 20 de zile să îndeplinim în condiţii minime atât măturatul stradal, cât şi golitul coşurilor. Le mulţumesc şi ONG-urilor care s-au implicat, pentru că au dovedit solidaritate cu un oraş care, la un moment dat, din cauza legislaţiei, are o problemă. Şi cred că este şi un mesaj transmis de aceşti tineri exact către o parte a societăţii civile care, în prima zi în care Aradul nu avea contract, dar aveam firme care lucrau, s-au dus şi au strâns deşeurile de pe Meţianu şi le-au dus în faţa Primăriei. Dacă erau solidari cu oraşul, strângeau deşeurile şi le duceau la rampa ecologică”, a spus Falcă.

Edilul a criticat PSD pentru că, în ședința Consiliului Local de marți, a refuzat să voteze proiectul privind atribuirea salubrizării stradale Gospodăririi Comunale.

„Legea ne permite să atribuim acest serviciu atât propriei societăți, cât și unei companii private, dar în urma consultărilor cu specialiştii s-a decis să alegem Gospodărirea Comunală. Nu am crezut că anumiți reprezentanţi ai cetăţenilor (consilierii locali PSD – n.r.) se vor opune ca noi să încredinţăm acest serviciu public unei companii a Primăriei, până se finalizează licitaţia. Consilierii PSD nu au fost de acord cu acest lucru, dar nici nu au oferit altă soluţie pentru oraș”, a spus primarul.

Articole asemanatoare


Scrie un comentariu

trimite