Vremea Romania, Arad -6°C

Stiri Arad

Cum alegi o cafea de calitate care să îți răsfețe la propriu simțurile?

Cafeaua reprezinta astazi un simbol al diminetilor reusite si pline de energie, insa acest aspect probabil ca nu mai reprezinta un secret sau o noutate pentru nimeni in conditiile in care milioane de oameni din intreaga lume isi incep diminetile prin consumarea unei cafele delicioase.

Cum alegi o cafea de calitate care să îți răsfețe la propriu simțurile?
Comentează 0

Cafeaua este fara doar si poate una dintre cele mai populare bauturi din lume avand in vedere ca aceasta este consumata pretutindeni. Alegerea unei arome de cafea nu a fost niciodata un proces tocmai usor datorita faptului ca pe piata se regasesc la ora actuala o gama foarte larga de cafele, fiecare dintre acestea avand o aroma specifica si care ne poate rasfata simturile ori de cate ori o consumam. Chiar daca nu esti decat un simplu consumator de cafea, este important sa te asiguri de fiecare data ca faci cea mai buna selectie atunci cand vine vorba despre cafea.

Daca initial sortimentele de cafea nu erau foarte diversificate, lucrurile s-au  schimbat destul de mult astazi avand in vedere ca avem posibilitatea de a alege dintr-o varietate mare de sortimente si brand-uri internationale de renume. Daca pana nu demult cafeaua macinata si cea boabe reprezenta unica forma sub care regaseam cafeaua in magazinele de specialitate, astazi existe numeroase magazine fizice si online care comercializeaza cafea sub forma de capsule de cafea pentru care este necesar sa dispunem de un espressor special creat in acest sens. Te-ai intrebat vreodata insa care sunt lucrurile carora trebuie le acorzi atentia atunci cand vrei sa alegi cea mai buna cafea pentru tine? Iata cateva lucruri interesante in acest sens.

 

Opteaza intotdeauna pentru cafea proaspata.

Pentru a ne putea bucura pe deplin de gustul deosebit al unei cafele in adevaratul sens al cuvantului, este necesra sa incercam sa ne procuram cafeaua numai din magazine de specialitate, acolo unde avem posibilitatea de a regasi intotdeauna cafea de calitate si cel mai important, proaspata.

 

Verifica tara de provenienta a cafelei.

Dupa cum probabil ati ghicit, cafeaua are mai multe zone de provenienta, fapt pentru care este important sa verificam tara de unde aceasta provine. Etiopia este fara doar si poate tara cafelei avand in vedere ca se presupune ca de aici ar fi aparut cafeaua cu milenii in urma. In zilele noastre boabele de cafea cresc in numeroase zone din lume, Italia fiind de asemenea o tara unde cafeaua este foarte recunoscuta pentru aroma ei si de unde regasim numeroase sortimente in magazinele de specialitate si sub diverse forme.

 

Cum pastrezi corespunzator cafeaua?

De indata ce am identificat care dintre sortimente ni se potriveste cel mai mult, este esential sa intelegem ca aceasta trebuie depozitata numai in locuri ferite de umezeala si de razele solare. Mai mult decat atat, este indicat sa nu lasati niciodata un pachet de cafea deschis avand in vedere ca acest lucru va duce la pierderea intensitatii aromei in timp, astfel ca, vei putea putea constata cu usurinta cum aroma initiala a cafelei este mutl mai slaba la gust.

           

Articole asemanatoare


Scrie un comentariu

trimite