Vremea Romania, Arad -6°C

Stiri Arad

CTP Arad continuă investițiile și în 2018

Compania de Transport Public Arad a facilitat circa 22.000.000 de călătorii, în 2017, cea mai mare pondere fiind în zona urbană. Societatea a deservit anul trecut un număr de circa 150 de trasee urbane, periurbane, județene și curse speciale de tramvai și autobuz, cu un parcurs de aproximativ 6.400.000 km.

CTP Arad continuă investițiile și în 2018
Comentează 0

Muncim să oferim arădenilor servicii cât mai bune. În acest sens, anul trecut am achiziţionat 10 autobuze Euro 4 pentru transport urban și interurban, costul  total  fiind de  730.000 lei. Investițiile vor continua, în acest moment la Consiliul Județean fiind în derulare procedura de achiziție publică a unui lot de 10 autobuze interurbane Euro 5. S-a realizat extinderea sistemului de monitorizare GPS și măsurare a  consumului  de carburant  pentru autobuze, astfel fiind acoperită întreaga flotă. De asemenea s-au luat măsuri de optimizare a structurii de  personal și diminuarea cheltuielilor de întreținere prin comasarea activității Secției Micalaca cu Secția  UTA  atât la nivelul mentenanței cât și a  circulației.

Pentru o mai bună monitorizare a activității s-a instalat un sistem de supraveghere video în incinta Depoului Micălaca, acesta urmând a fi extins și pe celelalte platforme de lucru ale societății.

Primăria Municipiului Arad a investit în modernizarea Depoului UTA prin achiziția unor echipamente performante în vederea asigurării mentenanței tramvaielor din care amintim o macara  pivotantă  și  o  instalație  modernă  de  spălare  automatizată a  vehiculelor. Dorim să punctăm faptul că acţiunile de modernizare și dotări vor continua în anul 2018, deja fiind în derulare documentația  de avizare a lucrărilor  de  investiții pentru modernizarea stațiilor de autobuz în municipiul Arad și ale elementelor de infrastructură feroviară.

Unul dintre proiectele importante în anul 2017 a fost în domeniul turistic, pe „Drumul Vinului”, ce include călătorii cu Săgeata Verde precum și introducerea în circuitul turistic și punerea în valoare a Muzeului Tramvaiului Electric din Ghioroc.

Articole asemanatoare


Scrie un comentariu

trimite