Vremea Romania, Arad -6°C

Stiri Arad

Concursul Județean „Dragobete – Sărbătoarea iubirii la români” la Școala Gimnazială Groșeni

„Într-o societate bazată pe cunoaștere, trebuie să învățăm să dăruim prin educație, să construim universe elevilor și să instigăm spre curiozitate”.

Concursul Județean „Dragobete – Sărbătoarea iubirii la români” la Școala Gimnazială Groșeni
Comentează 0

Pornind de la această premisă, joi 15 martie 2018, la Școala Gimnazială Groșeni, com. Archiș, jud. Arad s-a desfășurat Concursul Județean „Dragobete – Sărbătoarea iubirii la români”, concurs cuprins în CAEJ poziția 7, 2017, coordonat de profesor Rada Adriana și profesor Gag Emanuela de la Școala Gimnazială Groșeni, profesor Popa Cristina și profesor Hărduț Corina de la Școala Gimnazială „Aron Cotruș” Arad și profesor Petrișor Andreea de la Școala Gimnazială Nr. 2 Curtici. 

În acest proiect au fost implicate peste 100 de cadre didactice și 500 de elevi  care au participat indirect cu creații plastice, literare și tehno-informatice și  15 cadre didactice, 50 de elevi împreună cu părinții acestora care au participat direct.

Scopul acestui proiect este acela de a acorda mai mult timp elevilor care au înclinaţii artistic-literare  dar şi formarea unui comportament adecvat pentru îmbinarea tradiţiei româneşti cu cea internaţională. Aceste ţinte duc la o implicare conştientă atât a elevilor cât şi a profesorilor în procesul învăţării, duc la înţelegerea importanţei pe care o au tradiţiile în viaţa noastră.

Grupul țintă al acestui proiect a fost reprezentat de preșcolari și elevi din ciclul primar, gimnazial și liceal,  la finalul proiectului s-au expus creațiile realizate pe parcursul proiectului.

În cadrul acestei activități, elevii au învățat să-și menţină motivația activităţilor de învăţare,de aplicare, să stabilească legături între tradiţii, să descrie sărbătoarea de Dragobete și să prezinte caracteristicile acestei sărbători, a specificat profesor Rada Adriana.

Coordonatorii acestui concurs consideră că proiectul a fost un real succes întrucât elevii au fost foarte receptivi și deschiși, iar părinții acestora au venit în întâmpinarea proiectului, alături de școlile partenere.

 

Profesori coordonatori proiect:

      Prof. Rada Adriana – Școala Gimnazială Groșeni

      Prof. Hărduț Corina și Prof. Popa Cristina – Școala Gimnazială „Aron Cotruș”Arad

      Prof. Petrișor Andreea – Școala Gimnazială Nr.2 Curtici

 

Galerie foto (9)

Articole asemanatoare


Scrie un comentariu

trimite