Vremea Romania, Arad -6°C

Stiri Arad

Comuna Mișca cu realizări și noi proiecte

Comuna Mișca este atestată documentar la anul 1249, este una dintre comunele care se dezvoltă de la o zi la alta prin investiții care aduc un plus de confort cetățenilor.

Comuna Mișca cu realizări și noi proiecte
Comentează 2

Așezată în nordul judetului Arad, în Câmpia Crișurilor, la 57 de km distanță de Arad și la aproximativ 15 km de orașul Chișineu-Criș, într-o zonă de câmpie, comuna Mișca deține pământ bun pentru agricultură și creșterea animalelor.

Pe teritoriul comunei sunt circa 20.000 de capete de ovine cu aproximativ 8000 de capete peste ceea ce era în anii comunismului. Am stat de vorbă cu primarul comunei, domnul Tiberiu Haasz, despre tot ceea ce s-a realizat în comună de anul trecut, când fusesem ultima dată la Mișca.

„În anul 2017 am finalizat proiectul de asfaltări pe PNDL, proiect care a avut obiectiv asfaltarea a peste șase km de străzi, iar acum avem un alt proiect pentru asfaltări de străzi. Tot anul trecut am predat în data de 20 octombrie proiectul la Ministerul Dezvoltării, un proiect pentru asfaltarea altor străzi la Mișca, Vânători, Satu-Nou și Zerindul Mic, cu o lungime de 10,5 km, astfel că la finalizarea lucrărilor vor fi asfaltate toate străzile, mai puțin marginile.

La Vânători am început lucrările de anul trecut din toamnă la reabilitarea fostei grădinițe pe care o transformăm în sală de sport pentru școală, deoarece avem grădiniță nouă. Am înlocuit acoperișul și se lucrează acum la interior, la vestiare, baie, grup sanitar și sala mare. Va fi o sală de sport cu toate dotările necesare desfășurării în bune condiții a programului școlar.

Am fost nevoiți însă să înlocuim acoperișul de la noua grădiniță care a fost afectat de furtuna de anul trecut. De asemenea și la Căminul Cultural am înlocuit acoperișul care a fost de asemenea afectat de furtună. 

La Zerindul Mic am finalizat și ultima capelă de pe raza comunei Mișca, mai urmează a se realiza o alee de acces din sat până la capelă. La Mișca am reabilitat grădinița pe exterior, iar la dispensarul uman am schimbat acoperișul și am făcut reabilitare totală. De asemenea cu ajutorul finanțării de la Consiliul Județean Arad, am asfaltat și drumul (DC.121) care merge spre gară la stația CFR, în lungime de 670 metri.

Una dintre cele mai mari lucrări începute anul trecut și finalizate acum de curând este reabilitarea totală a Primăriei Mișca în interior. Am renovat absolut toate interioarele,  am montat inclusiv ferestre termopan, uși schimbate, practic s-a făcut un RK (reparație capitală). Pentru acest an am cuprins la Vânători construcția unei săli de evenimente pentru care am primit deja o finanțare parțială de 220,000 de lei, iar restul trebuie acoperit din bugetul local.

Când vorbim despre cultură și sport trebuie amintit faptul că susținem o echipă de fotbal, este în liga a 5-a, de asemenea susținem și  cele două formații de dansuri, una la Mișca și alta la Satu-Nou. Sunt dotați cu tot ceea ce este necesar, iar noi îi susținem peste tot inclusiv în deplasările care le efectuează. Anual, avem  și sărbătoarea "Fiii satului" și alte activități pe care le susținem din bugetul local și prin proiecte la Centrul Cultural Județean Arad, prin CJA, pentru că dorim să susținem tradiția și obiceiurile locului.

În primul weekend din luna august avem sărbătoarea satului la Satu Nou, apoi a doua la Mișca, la Zerindul Mic în prima duminică din luna iulie, iar la Vânători în octombrie.

O mare problemă pe care o avem și este mereu sesizată de cetățeni este starea drumului care face legătura între Drumul Național Chișineu Criș - Oradea și Mișca - Apateu, tronson care nu a fost încă reabilitat și necesită reparații. Avem promisiuni că se va face o lucrare de întreținere a drumului în curând.

Pentru acest an, dorim să facem un proiect pentru modernizarea iluminatului public pe leduri, în toată comuna. Aș dori să transmit cetățenilor comunei Mișca că vom face tot ceea ce ne stă în putință pentru modernizarea comunei, prin noi proiecte și de asemenea dorim să urăm atât eu, cât și domnul viceprimar și tot aparatul Primăriei tuturor cetățenilor multă sănătate, cu împliniri și anul acesta să fie mai prosper.

Fiindcă se apropie 1 Martie, doresc să urez tuturor doamnelor, domnișoarelor, mamelor și bunicilor, o primăvară frumoasă alături de cei dragi!”, a încheiat primarul comunei, Tiberiu Haasz.

Galerie foto (106)

Articole asemanatoare


Scrie un comentariu

trimite