Vremea Romania, Arad -6°C

Stiri Arad

Complexul Muzeal Arad: Expozitia 300 de ani de viata evreiasca la Arad este deschisa la Consiliul Judetean Arad. 12-24 septembrie 2017

Complexul Muzeal Arad: Expozitia 300 de ani de viata evreiasca la Arad este deschisa la Consiliul Judetean Arad. 12-24 septembrie 2017
Comentează 0

Cu prilejul marcării a 300 de ani de viață evreiască la Arad, Complexul Muzeal Arad prezintă publicului arădean expoziția dedicată membrilor comunității evreiești, care au jucat un rol important în istoria Aradului timp de trei secole, începând cu anul 1717.

Expoziția a fost vernisată în prezența Excelenței Sale Tamar Samash, Ambasador al Statului Israel în România.

Colecția de obiecte muzeale, legate de istoria evreilor, s-a constituit prin strădania muzeografilor arădeni. Bunurile de patrimoniu, cuprinse în colecția ”Comunitatea evreilor din Arad” a Complexului Muzeal Arad, au fost donate muzeului arădean în perioada 1993-2005 de către membrii comunității evreiești. 

În ultimii ani colecția a fost valorificată expozițional și educațional prin proiecte pentru copii și tineri, organizate în colaborare cu școlile arădene, instituțiile de învățământ superior din Arad, Cluj  și București, Comunitatea Evreilor din Arad, Centropa, Școala Internațională de Studiu  a Holocaustului, Yad Vashem (Israel).

Proiect expozițional a fost realizat cu sprijinul generos și donațiile familiilor evreiești din Arad/Comunitatea Evreilor din Arad și cu sprijinul financiar al Consiliului Județean Arad.     

 

Adelina Stoenescu,

Departamentul de Relatii Publice al
Complexului Muzeal Arad

Galerie foto (9)


Scrie un comentariu

trimite