Vremea Romania, Arad -6°C

Stiri Arad

Complexul Energetic Hunedoara, la un pas de lichidare. Azi se decide insolvența

Situaţie incredibilă la Complexul Energetic Hunedoara. Instanţa va judeca astăzi dacă societatea va intra în insolvenţă, pentru a treia oară într-un an. Asaltat de creditori, producătorul e în stare critică.

Complexul Energetic Hunedoara, la un pas de lichidare. Azi se decide insolvența
Comentează 0

În acest moment, toate conturile societăţii sunt blocate de creditori, ceea ce înseamnă că nu pot fi făcute plăţi pentru plata furnizorilor.

Practic, Complexul Energetic Hunedoara (CEH) riscă oricând să îşi oprească activitatea, ceea ce înseamnă oprirea, în plină iarnă, a celor două termocentrale de la Mintia şi Paroşeni, dar şi sistarea producţiei de huilă în cele patru mine de huilă deţinute - Lonea, Livezeni, Vulcan şi Lupeni.

Compania nu a putut plăti nici huila extrasă la minele Paroşeni şi Uricani, intrate într-un program de închidere. Cu salariile întârziate, peste 360 de mineri de la cele două mine s-au blocat ieri în subteran. Până după-amiază, situaţia lor s-a rezolvat totuşi.

Cu protestul ortacilor s-au solidarizat şi minerii de la CEH, care au susţinut că nici ei nu şi-ar putea lua salariile în decembrie, dacă societatea nu reintră în insolvenţă

Sursa realitatea.net


Scrie un comentariu

trimite