Vremea Romania, Arad -6°C

Stiri Arad

Cine este femeia care a atacat în instanţă OUG 14: „Am 800 de dosare civile şi 46 penale”

Luiza Căzănescu, cea care a atacat la Curtea de Apel Bucureşti OUG 14, se numără printre cei care au fost la dezbaterea privind graţierea şi modificarea codurilor penale, organizată de fostul ministru al Justiţiei Florin Iordache, cerându-i lui Iordache "să fie bărbat de stat", să promoveze aceste legi şi "să lupte împotriva securităţii care a invadat toate organismele statului", ea spunând că are 800 de dosare civile şi 46 de dosare penale.

Cine este femeia care a atacat în instanţă OUG 14: „Am 800 de dosare civile şi 46 penale”
Comentează 0

După dezbatere, Căzănescu a fost invitată de Iordache la discuţii, alături de o altă femeie care a cerut graţierea şi amnistia - "mama unui băiat care a furat decât trei maşini”.

Luiza Căzănescu, femeia care a atacat în contencios administrativ Ordonanţa de Ordonanţa de Urgenţă 14, prin care sunt abrogate prevederile Ordonanţei de Urgenţă 13, de modificare a Codului penal şi a Codului de procedură penală, a participat, în 30 ianuarie, la dezbaterea organizată de Ministerul Justiţiei.  

"Vă rog, domnule ministru, să fiţi bărbat de stat, să promovaţi aceste ordonanţe în regim de urgenţă şi să daţi pe urmă şi amnistie, să ţineţi cu populaţia. Am avut 800 de dosare civile şi 46 de dosare penale, mi s-au inventat tot felul de mizerii. Eu vorbesc concret. Vă rog să aveţi curajul sa luptaţi împotriva securităţii care a invadat toate organismele statului, i-au scos pe copiii ăştia în stradă. Eu am un magazin şi vorbesc cu studenţii care au ieşit în stradă şi majoritatea au recunoscut că au fost plătiţi", a spus ea la dezbatere, stârnind proteste din partea sălii.  

”Nu vă e ruşine? Ruşine să vă fie”, i-au strigat câţiva oameni din sală.  

Ulterior dezbaterii, Luiza Căzănescu şi o femeie care a susţinut că fiul ei a furat "decât" trei maşini au fost invitate de ministrul Florin Iordache în biroul său.  

De altfel, în timpul dezbaterii, femeia care susţinea că băiatului ei i s-a făcut o nedreptate a spus că vrea să discute personal cu ministrul, iar Florin Iordache a aprobat din cap.  

Citeste mai mult pe adev.ro


Scrie un comentariu

trimite