Vremea Romania, Arad -6°C

Stiri Arad

Cei 100.000 de angajați condamnați la scădere de salarii

Guvernarea PSD-ALDE a dat asigurări că transferul contribuțiilor sociale la angajați nu va duce la reduceri de salarii, fiind vorba doar de o modificare scriptică, fără impact în bugetul companiilor. Tot ce trebuie să facă o firmă e să crească salariul brut al angajatului cu diferența de contribuții pe care n-o mai plătește direct statului. Surpriză însă: unele societăți nu au voie să aprobe majorări de salarii!

Cei 100.000 de angajați condamnați la scădere de salarii
Comentează 0

Guvernul a renunțat să mai caute o formulă de a obliga prin lege angajatorii privați să majoreze salariile brute ale personalului. Atât premierul Tudose, cât și ministrul Muncii, Olguța Vasilescu, s-au arătat convinși că patronii o vor face oricum de bunăvoie, dat fiind că nu le vor crește costurile totale, pentru a nu fi afectate salariile nete odată cu schimbarea sistemului de aplicare a contribuțiilor sociale.

Au pierdut, însă, din vedere faptul că unele societăți, cum sunt cele aflate în insolvență, chiar dacă ar vrea, nu au voie să majoreze salariile brute ale angajaților decât dacă parcurg proceduri greoaie și costisitoare pentru aprobări în adunarea creditorilor și la judecătorul sindic, scrie profit.ro.

Societățile în insolvență, însă, în condițiile legislației existente, nu au voie să aprobe majorări de salarii. Acestea mai pot aproba creșteri salariale doar dacă se află în procedura inițială de observație sau dacă nu li s-a ridicat încă dreptul de administrare. În aceste condiții, peste 100.000 de salariați sunt condamnați la tăieri de salariu.

Sursa: realitatea.net

Articole asemanatoare


Scrie un comentariu

trimite