Vremea Romania, Arad -6°C

Stiri Arad

Ce scrie presa străină despre criza de la București. "Premierul din culise este Dragnea"

Ochii presei din întreaga lume sunt aţintiţi în această perioadă asupra României şi asupra crizei politice din ţară. Imediat după desemnarea lui Mihai Fifor în funcţia de premier interimar şi după ce PSD a nominalizat-o pe Viorica Dăncilă pentru a prelua conducerea Guvernului, informaţia a făcut înconjurul lumii.

Ce scrie presa străină despre criza de la București.
Comentează 0

Euronews atrage atenţia că premierul japonez, venit pentru prima dată în România, a fost nevoit să îşi modifice programul din cauza crizei politice.

Sub titlul "Este cineva acolo? Shinzo Abe a ales cel mai prost moment pentru a vizita România", postul paneuropean de televiziune Euronews scrie că premierul japonez a călătorit 8.700 de kilometri pentru a face o vizită istorică în România - doar pentru a descoperi că omologul său nu era acolo să îl întâmpine.

Momentul pentru vizită a fost nefericit, pentru că premierul Mihai Tudose a demisionat, după ce a pierdut susţinerea partidului. Astfel, programul şefului Guvernului de la Tokyo a fost dat peste cap.

Associated Press, preluată de ABC News, Fox News, New York Times şi nenumărate televiziuni din Statele Unite, precizează că preşedintele român l-a numit pe ministrul apărării premier interimar după ce Mihai Tudose a demisionat în mod neaşteptat. Jurnaliştii americani l-au citat pe Klaus Iohannis, care a avertizat că incertitudinea actuală nu trebuie să ducă la instabilitate politică.

Agenţia Reuters notează că Tudose este al doilea premier care este nevoit să se retragă în şapte luni, în condiţiile în care scena politică românească este marcată de lupte interne şi scandaluri de corupţie.

Reuters anunţă şi desemnarea europarlamentarului Viorica Dăncilă. Agenţia precizează că desemnarea lui Fifor ca premier interimar alimentează specualaţiile analiştilor că Iohannis l-ar fi preferat pe ministrul Apărării ca succesor pentru Tudose.

AFP titrează că "România caută al treilea premier în şapte luni". Agenţia franceză scrie că, deşi Liviu Dragnea nu poate deveni premier, el conduce din culise. France Presse aminteşte şi că această criză l-a făcut pe premierul japonez Shinzo Abe să anuleze discuţiile de la Guvern.

Euronews comentează că liderul PSD conduce cu o mână de fier partidul şi controlează guvernul.

Și Bloomberg scrie că premierul Mihai Tudose a pierdut lupta pentru putere cu şeful partidului de guvernare din ţara noastră. Îndepărtarea lui Tudose arată că liderul PSD conduce, deşi se află în afara Guvernului, subliniază jurnaliştii britanici.

Potrivit Deutsche Welle, Mihai Tudose a demisionat după ce propriul său partid l-a abandonat. Televiziunea germană afirmă că România este considerată una dintre cele mai corupte ţări din UE şi este în continuare sub monitorizarea specială a UE.

Sursa: realitatea.net

Articole asemanatoare


Scrie un comentariu

trimite