Vremea Romania, Arad -6°C

Stiri Arad

Ce este anxietatea și cum o putem trata eficient?

Anxietatea este una dintre acele emotii fundamentale, pe care o intalnim la oameni din toate culturile si mai mult decat atat, aceasta poate aparea la orice varsta.

Ce este anxietatea și cum o putem trata eficient?
Comentează 2

Anxietatea este unul dintre acele sentimente cu care ne confruntam fiecare dintre noi la un moment dat, insa desigur fiecare individ in parte este unic prin felul sau de a fi, fapt pentru care si perceptiile acestui sentiment denumit anxietate sunt diferite. Cu totii am auzit cel putin odata in viata despre anxietate, insa de prea putine ori ii acordam acesteia atentia cuvenita. Ce este insa anxietatea si desigur care sunt cele mai eficiente modalitati prin care o putem trata.

Pentru a putea intelege mult mai bine ce presupune anxietatea, vom incerca intr-o prima etapa sa oferim o definitie cat mai succinta. Anxietatea reprezinta o stare accentuata de neliniste, care desigur este de cele mai multe ori justificata. Mai exact, prin anxietate intelegem acele momente in care ne simtim in nesiguranta sau in care presimtim ca un anume lucru rau este pe cale sa ni se intample. Unul dintre primii pasi este acela de a identifica anxietatea si de a constientiza faptul ca ne confruntam cu ea, urmatorul pas fiind desigur reprezentat de solicitarea ajutorului specializat. La ora actuala avem posibilitatea de a lua foarte simplu legatura cu specialisti care lucreaza desigur in centre specializate si care ne pot ajuta sa tratam eficient anxietatea. Un astfel de centru de unde putem solicita ajutor specializat pentru anxietate este Doctor-psi.ro.

Anxietatea, un sentiment care isi poate pune foarte usor amprenta pe viata noastra.

Chiar daca de cele mai multe ori nu acordam atentia necesara anxietatii, cert este faptul ca aceasta are capacitatea de a-si pune amprenta foarte usor pe viata si pe trairile noastre. Ce presupune mai exact acest lucru? Anxietatea este un sentiment pe care fiecare individ il percepe si il traieste in mod diferit, astfel ca este important sa apelam la ajutorul specialistilor atunci cand aceasta reuseste sa ne afecteze viata personala si desigur pe cea socio-profesionala. Teama este un sentiment foarte comun, este adevarat si intr-o oarecare masura este chiar benefica, insa este important ca acesta sa nu devina o parte integrata din viata noastra de zi cu zi avand in vedere ca acest lucru are un impact negativ asupra calitatii vietii.

 

Anxietatea poate fi ameliorata si chiar vindecata.

Este adevarat ca de foarte multe ori ne lovim de prejudecati atunci cand sutnem pusi in situatia de a cere ajutorul specialistilor din aceasta sfera, insa in realitate acestea sunt doar niste prejudecati nefondate. Anxietatea, depresia, precum si alte probleme din aceasta sfera reprezinta situatii care necesita tratament, precum o fac toate celelalte afectiuni. Anxietatea se poate manifesta in numeroase moduri, in timp ce la unele persoane aceasta este resimtita foarte putin, altele o resimt intr-un mod mult mai intens, motiv pentru care este absolut esential sa se ceara ajutorul specialistilor cand aceasta poate fi identificata. Anxietatea poate fi amelioarata si chiar vindecata desigur numai cu ajutorul tratamentului de specilitate dar si a specialistilor care sunt unicii care pot pune un diagnostic corect si pot stabili care este cea mai buna metoda de tratare a acesteia. 

Articole asemanatoare


Scrie un comentariu

trimite