Vremea Romania, Arad -6°C

Stiri Arad

Campionatul Străzilor din Arad a debutat astăzi în cartierul Gai

Campionatul Străzilor  din  Arad a debutat astăzi în cartierul Gai
Comentează 0

Acest proiect al Asociației Județene de Fotbal Arad are ca scop final implementarea plăcerii de a juca fotbal la copii între 6 și 14 ani , de a-i atrage spre mișcare , de a-i face mai sănătoși.
Străzile Gaiului sunt toate asfaltate și nu e lucru rău, dar din păcate, au dispărut maidanele, locurile de joacă naturale, locuri pe care părinții sau bunicii actualilor copii ai acestui cartier  le exploatau la maxim în timpul lor liber de acum câteva decenii.
Asemănătoare sunt și condițiile din alte cartiere, așa că AJF-ul s-a gândit să  ”arunce” ideea de a se revigora jocurile  cu mingea în cartierele Aradului.
Gaiul a fost primul cartier care a răspuns ” prezent”, așa că s-au alcătuit 12 echipe de copii , fiecare dintre ele purtând numele unei străzi din cartier. Străzile Faurilor, Fagului, Izvor, General Doda, Hatman Arbore, Cîmpurilor, Spătaru Preda, Ceala, Nouă, Ion Creangă și Bogdan Voievod au fost reprezntate fiecare de câte o echipă alcătuită din 4 copii care au domiciliul pe acea stradă sau pe una vecină.
La deschiderea oficială a evenimentului care a avut loc în această după-amiază, în Sala Școlii Gimnaziale ” Frații Neuman”, a fost prezent și Adrian Lucaci, președintele AJF Arad. Acesta le-a vorbit copiilor și i-a îndemnat să nu uite de jocul cu mingea , să mai lase telefoanele mobile și tabletele deoparte și să se bucure de mișcare.
Echipele au fost împărțite în patru grupe, fiecare grupă având în componență 3 echipe. 
S-au jucat deja patru meciuri:
- Grupa A: Str. Hatman Arbore - Ceala 3-1
- Grupa B : Str. Fagului- Str. Bogdan Voievod 0-2
- Grupa C: Str. Nouă-  Str. Faurilor 5-0
În zilele următoare se vor disputa și celelalte meciuri din grupe, iar câștigătoarele grupelor vor juca semifinalele , finala mică și finala mare.
Fiecare component al celor 12 echipe va primi în final  câte o medalie și diplomă, iar primele trei echipe vor primi în plus, cîte o cupă și materiale sportive și promoționale de la diferiți sponsori ai proiectului.
Competiția se va extinde în toate cartierele Aradului , iar  campioanele cartierelor vor evolua în Turneul final .
Organizatorii mulțumesc sponsorilor și direcțiunii Liceului cu Program Sportiv Arad , care a pus la dispoziție suprafața de joc.

Galerie foto (12)

Articole asemanatoare


Scrie un comentariu

trimite