Vremea Romania, Arad -6°C

Stiri Arad

Campania de informare ,,Alege Viaţa!” la Liceul Tehnologic ,,Iuliu Moldovan” Arad

Astăzi, 25 mai 2018, la Liceul Tehnologic ,,Iuliu Moldovan” din Arad s-a desfăşurat ultima activitate din cadrul Campaniei de informare ,,Alege Viaţa!” parte a Proiectului Naţional ,,Pentru Viaţă!” promovat de Asociaţia IKON din Arad – preşedinte Anamaria Zbora.

Campania de informare ,,Alege Viaţa!” la Liceul Tehnologic ,,Iuliu Moldovan” Arad
Comentează 0

Scopurile proiectului sunt: informarea şi problematizarea tinerilor în legătură cu influenţa mass-media asupra vieţii de zi cu zi, riscurile adoptării unui comportament sexual precoce şi libertin precum şi alte aspecte specifice vârstei. Pe parcursul mai multor săptămâni au fost susţinute şase module cu durata de o oră, în cadrul unei clase de elevi, la aceste activităţi au participat 60 de elevi ai liceului din clasele IX-XII.

Cursurile unui modul cuprind dezbateri şi informări pe următoarele teme: Influenţa mass-media şi social media (analiza şi interpretarea cu discernământ a informaţiilor din mass-media şi de pe reţelele de socializare); Sexualitatea (informarea tinerilor despre viaţa intimă pentru a-i responsabiliza şi a le stimula cunoaşterea de sine în vederea conturării unei personalităţi echilibrate); Maternitate (informarea şi problematizarea tinerilor despre caracterul procreativ al activităţii sexuale şi posibilităţile lor de a alege corect în această privinţă); Dragostea de părinţi, de ţară şi de neam (conştientizarea unor valori specifice neamului românesc, ca temelie a unor trăiri autentice); Dragostea în cuplu (conştientizarea şi analizarea trăirilor specifice adolescenţei în vederea pregătirii tinerilor pentru o viaţă de familie);  Soluţii pentru viaţă (informarea şi problematizarea tinerilor despre posibilităţile de gestionare a devenirii ca membru al societăţii şi a vieţii intime din cadrul familiei).

În cadrul activităţilor de formare, elevii au primit materiale informative sub formă de pliante, cărţi, reviste şi/sau DVD-uri. Campania a fost organizată din următoarele motive: începerea vieţii sexuale la vârste fragede, numărul mare de eleve şi studente care fac avort, lipsa educaţiei pentru sănătate şi creşterea numărului de persoane purtătoare de diverse boli cu transmitere sexuală.

Finalitatea proiectului constă în implicarea elevilor într-un stil de viaţă responsabil faţă de propriul corp şi faţă de ceilalţi. Prin realizarea acestor activităţi ne dorim să avem elevi responsabili, competenţi şi informaţi, după terminarea studiilor liceale să devină buni cetăţeni români şi europeni. Aceste activităţi promovează ,,noile educaţii” precum: educaţia pentru respectarea drepturilor fundamentale ale omului, educaţia pentru timpul liber, educaţia pentru sănătate, educaţia sexuală, educaţia pentru schimbare, educaţia morală, educaţia pentru participare şi democraţie, educaţia pentru pace şi educaţia pentru comunicare şi mass-media.

Dreptul la viaţă, libertate şi demnitate a omului nu încep şi nu se acordă de la un anumit nivel financiar, intelectual, de sănătate ori al vârstei, ci sunt date de faptul că suntem oameni, iar oameni suntem din momentul concepţiei.

Prof. Cosmin Julan

Galerie foto (9)


Scrie un comentariu

trimite