Vremea Romania, Arad -6°C

Stiri Arad

Blestemul Sânzienelor s-a pogorât asupra Pădurii Ceala (Foto & Video)

Blestemul Sânzienelor s-a pogorât asupra Pădurii Ceala (Foto & Video)
Comentează 4

În ajunul Praznicului Sânzienelor, adică în seara zilei de vineri, 23 iunie, o vijelie stârnită din senin s-a abătut asupra Pădurii Ceala.

În decurs de doar câteva minute cerul s-a făcut negru ca smoala, vântul s-a pornit să bată năprasnic, grindina cât oul de pasăre lovea tot ce-i stătea în cale și copacii falnici erau aplecați într-o parte si-n alta precum niște sălcii.

Bieții oameni surprinși de vântoase la pescuit pe malul Mureșului ori în mașini, pe biciclete sau chiar pe jos, pe drumul ce străbate Pădurea Ceala spre Zori de Zi, s-au ascuns cum s-au priceput ei mai bine (sau, pur și simplu, la noroc) pe sub copacii ce păreau mai viguroși, căci într-un timp neverosil de scurt zeci de arbori au fost doborîți de furtună.

Pompierii de la ISU Arad, împreună cu voluntarii ce le-au sărit în ajutor, au depus o muncă admirabilă, reușind printr-un efort susținut ca în decurs de aproximativ patru ore să curățe șoseaua din Pădurea Cela de cei peste 30 de arbori ce o copleșiseră.

Vestea bună în acest blestem al Sînzienelor asupra Pădurii Ceala e că nici un arădean nu le-a căzut victimă răzbunătoarelor zâne! 

Vasile Zărăndan

Galerie foto (122)


Scrie un comentariu

trimite