Vremea Romania, Arad -6°C

Stiri Arad

Avocat arădean trimis în judecată după ce și-ar fi înșelat un client cu 90.000 de euro. I-a vândut terenurile fără să știe

Un avocat arădean a fost trimis în judecată de procurori după ce și-ar fi înșelat un client cu o sumă de peste 90.000 de euro, el asumându-și rolul de a negocia și vinde 15 hectare de teren moștenite de către client, însă a operat tranzacția fără să-i mai dea banii.

Avocat arădean trimis în judecată după ce și-ar fi înșelat un client cu 90.000 de euro. I-a vândut terenurile fără să știe
Comentează 0

Procurorii Parchetului de pe lângă Curtea de Apel Timișoara au finalizat urmărirea penală și au dispus trimiterea în judecată a avocatului Augustin Fărcaș, din cadrul Baroului Arad, pentru săvârșirea infracțiunii de înșelăciune.

Conform unui comunicat de presă remis, joi, de către procurori, în cursul anului 2015, avocatul a fost contactat de către un client pentru a-l ajuta să vândă 15 hectare de teren moștenite de la mama sa.

Clientul a semnat o împuternicire avocațială, conform căreia avocatul putea negocia vânzarea-cumpărarea terenurilor și putea încheia promisiunea de vânzare-cumpărare, asumându-și obligația de a-și informa clientul cu privire la toate demersurile efectuate. De asemenea, cei doi au convenit ca prețul vânzării să fie de 90.000 euro, adică 6.000 euro pe hectar.

Ulterior, avocatul l-a informat pe client că a găsit un cumpărător (cetățean german) și i-a solicitat să se deplaseze la un birou notarial pentru a-l împuternici să-i vândă terenurile. Totodată, acesta i-a înmânat o ”Informare”, ce prezenta aparența înregistrării demersurilor la Cabinetul Individual de Avocatură Fărcaș Augustin. Din document reieșea că avocatul a găsit un cumpărător care a acceptat prețul solicitat, de 6000 euro/hectar, sub condiția încheierii unei promisiuni de vânzare, iar prețul integral urma să fie achitat până cel târziu în data de 20.09.2015.

”După ce persoana vătămată s-a prezentat la biroul notarial și s-a încheiat procura autentificată prin care îl împuternicea pe inculpat să-i vândă terenurile, acesta s-a deplasat la un alt birou notarial și a încheiat promisiunea bilaterală de vânzare-cumpărare a terenurilor cu o altă persoană decât cea menționată în înscrisul înmânat persoanei vătămate, încasând suma de 25.000 euro, pe care nu a mai predat-o niciodată acesteia”, se arată în comunicatul procurorilor.

În octombrie 2015, avocatul ar fi semnat contractul de vânzare-cumpărare autentic, dar i-a spus clientului său că nu a semnat încă actele și nu a primit banii.

Suspectând că a fost înșelat, clientul i-a cerut dovezi, iar avocatul i-ar fi prezentat mai multe înscrisuri false (notificări către cetățeanul german, răspunsul reprezentantului acestuia).

”Pe parcursul cercetărilor s-a constatat că cetățeanul german este o persoană neidentificată, iar persoana indicată ca și reprezentat al său nu are cunoștință despre manoperele dolosive ale inculpatului, fiind un client mai vechi al acestuia”, mai arată procurorii.

Presupusa victimă a avocatului s-a constituit parte civilă în procesul penal cu suma de 97.500 euro, din care 90.000 euro reprezintă prețul convenit pentru vânzarea terenului, iar 7.500 euro contravaloarea subvenției de la A.P.I.A.

Dosarul a fost trimis pentru soluționare Curții de Apel Timișoara.

Articole asemanatoare


Scrie un comentariu

trimite