Vremea Romania, Arad -6°C

Stiri Arad

ATAC TERORIST BARCELONA. Numărul VICTIMELOR de cetăţenie română a crescut. MAE, ANUNŢ de ultimă oră

Trei români au fost răniți în atacul terorist din Barcelona. Informaţia vine de la Ministerul de Externe, care anunţă că starea acestora este stabilă. Bilanțul atentatului, însă, este unul tragic: cel puţin 13 oameni au fost ucişi de un terorist care a intrat cu maşina într-o mulţime, în centrul turistic al oraşului. Alte o sută de persoane au fost rănite.

ATAC TERORIST BARCELONA. Numărul VICTIMELOR de cetăţenie română a crescut. MAE, ANUNŢ de ultimă oră
Comentează 0

UPDATE, vineri, 10:00. Autoritățile spaniole au informat, în această dimineață, Consulatul General al României la Barcelona, că printre persoanele rănite în urma atentatului terorist din Barcelona a fost identificată o a treia victimă de cetăţenie română. Potrivit acelorași surse oficiale, și acest cetățean român este spitalizat, stare sa nefiind gravă. 

Potrivit MAE, în contextul operațiunilor antiteroriste aflate în desfășurare, circulația în regiune și accesul în unitățile publice este momentan restricționat de către autorități.

Ministerul Afacerilor Externe reamintește că cetățenii români afectaţi pot solicita asistenţă consulară la numărul de telefon al Consulatului General al României la Barcelona: +34 934 181 535; +34 934 344 223, apelurile fiind redirecționate către Centrul de Contact și Suport al Cetăţenilor Români din Străinătate (CCSCRS) şi preluate de către operatorii Call Center în regim de permanență sau la numărul de urgenţă al oficiului consular din Barcelona +34 661 547 853, respectiv al misiunii diplomatice din Madrid +34 649 656 032.

Celula de criză a MAE își continuă activitatea, iar Ambasada României la Madrid şi Consulatul General al României la Barcelona sunt pregătite să acorde întreaga asistență consulară posibilă.

UPDATE: vineri, 7:00. MAE anunţă că încă un cetăţean român a fost rănit în atentat.

Potrivit ultimelor informaţii obţinute de către Ambasada României la Madrid şi Consulatul General al României la Barcelona, printre persoanele rănite în urma atentatului terorist din Barcelona a fost identificată o a doua victimă de cetăţenie română. Aceasta a fost transportată și internată la un spital din regiune pentru îngrijiri medicale de specialitate, starea sa actuală fiind stabilă.

Reprezentanții Consulatului General al României la Barcelona urmează să se deplaseze la spitalul în care cetățenii români răniți sunt internați.

UPDATE 11.54. Cetățeanul român în cauză a fost spitalizat, iar potrivit informațiilor disponibile în prezent, starea sa este stabilă. Reprezentanții Consulatului General al României la Barcelona se vor deplasa la spitalul în care persoana rănită este internată, pentru a acorda asistență consulară, mai transmite MAE.

UPDATE: Un român a fost rănit în atentatul de la Barcelona, conform unor surse citate de Realitatea TV.  Acesta s-ar afla internat într-un spital din Barcelona.

Iată comunicatul transmis de Ministerul Afacerilor Extene privind atentatul din Barcelona:

Consulatul General al României la Barcelona are în atenţie incidentul produs în zona La Rambla şi a întreprins, în regim de urgenţă, demersuri pe lângă autorităţile locale pentru a verifica dacă printre victime se înregistrează și cetățeni români. Momentan nu există indicii în acest sens.

De asemenea, la nivelul Ambasadei României la Madrid a fost instituită o celulă de criză.

Ministerul Afacerilor Externe transmite că cetățenii români afectaţi pot solicita asistenţă consulară la numărul de telefon al Consulatului General al României la Barcelona: +34 934 181 535; +34 934 344 223, apelurile fiind redirecționate către Centrul de Contact și Suport al Cetăţenilor Români din Străinătate (CCSCRS) şi preluate de către operatorii Call Center în regim de permanență sau la numărul de urgenţă al oficiului consular din Barcelona +34 661 547 853, respectiv al misiunii diplomatice din Madrid +34 649 656 032.

Consulatul General al României la Barcelona monitorizează cu prioritate situaţia şi menţine legătura cu autorităţile locale, fiind pregătit să acorde asistenţă consulară, în funcţie de evoluţia evenimentelor.


Ministrul afacerilor externe, Teodor Meleșcanu, condamnă în termeni categorici atacul terorist care a avut loc în cursul zilei de astăzi, 17 august, în  Barcelona, și reiterează angajamentul ferm al României în combaterea terorismului. Ministrul Teodor Meleșcanu transmite condoleanțe membrilor familiilor victimelor, întreaga sa compasiune persoanelor rănite în tragicul eveniment și exprimă solidaritatea cu poporul spaniol.

Din dispoziția ministrului afacerilor externe a fost activată Celula de criză a MAE, pentru a verifica în continuare dacă printre victime se înregistrează și cetățeni români. Reamintim că Ministerul Afacerilor Externe, prin intermediul Ambasadei României la Madrid și al Consulatului General al României la Barcelona, gestionează cu prioritate situația, fiind pregătit să acorde asistență consulară, în funcție de evoluția evenimentelor.

Sursa: realitatea.net

Articole asemanatoare


Scrie un comentariu

trimite