Vremea Romania, Arad -6°C

Stiri Arad

ARBITRE INTERNATIONALE LA HANDBAL PE PLAJA-UN SPORT NOU!

 Constantinescu Amalia(21 de ani, Timișoara) și Lascu Iasmina(20 de ani, Arad) formează unul dintre cuplurile de arbitri ai Federației Române de Handbal. Acum două săptămâni, au reușit șă își îndeplinească un vis pe care l-au avut de când au format cuplu, au ajuns arbitre internaționale.

ARBITRE INTERNATIONALE LA HANDBAL PE PLAJA-UN SPORT NOU!
Comentează 1

Iasmina Lascu este născută în Arad, a absolvit Colegiului Național ,,Moise Nicoară” din Arad, în prezent fiind studentă la Facultatea de Arhitectură, din cadrul Universității Politehnicii din Timișoara. S-a mutat în urmă cu doi la Timișoara unde a cunoscut-o pe Amalia Constantinescu, studentă la Facultatea de Medicină din Timișoara. Cele două au două pasiuni comune: handbalul și arbitrajul. Au hotărât acum doi ani și jumătate să pornească pe același drum, să își petreacă weekend-urile în sălile de sport, dar mai ales verile pe nisip.

Amalia și Iasmina sunt arbitre de handbal, dar și de beach handball. Dacă la ,,handbalul în șapte” au reușit să ajungă să arbitreze la divizie în doar doi ani de zile, la handbal pe nisip și-au îndeplinit un vis la care au visat amândouă: au ajuns arbitre internațioanle ale Federației Europene de Handbal.  Totul a început acum doi de zile, când au participat la un curs de beach handball la Mamaia, au urmat patru turnee în România: două turnee la Baia Mare Beach Handball Challenge și două turnee finale de juniori organizate de Federația Română de Handbal, dar și un turneu internațional, în Olanda. La sfârșitul lunii mai, au participat la cursul de arbitri internaționali, organizat de Federația Europeană de Handbal, în Stare Jablonki, Polonia. Cele două tinere au trecut cu bine de testele teoretice și fizice, iar după zile de turneu și de meciuri arbitrate, primind o delegare extraordinară: semifinala la categoria feminin, între Spania și Olanda. La finalul cursului, au primit ecusonul de arbitre internațioanle EHF-Beach Handball, devenind unul dintre cele trei cupluri de arbitre internaționale ale României, la beach handball.

Le-am întrebat ceea ce înseamnă pentru ele această oportunitate și nu au ezitat să ne răspundă:

Iasmina Lascu: Sunt mândră că am reușit împreună cu Amalia, colega mea, să facem acest pas important în viața noastră de arbitre, să parcurgem împreună pe acest drum frumos. Am avut emoții, trebuie să recunoaștem, deoarece mai presus de orice am reprezentat și România, ne-au dat lacrimile când am fost felicitate în urma testului teoretic, reușind să-l parcurgem cu  30 de puncte din 30.  De acum începe munca și ne dorim să ajungem cât mai departe, să reușim să promovăm handbalul pe nisip și în România, de ce nu, să avem un turneu de handbal pe plajă și în Arad.

Amalia Constantinescu: Este un vis împlinit, dar sigur că acest vis împlinit a dat naștere și la alte vise pe care le avem acum. Cel mai frumos meci al nostru a fost semifinala dintre Spania și Olanda, un meci greu, decis în prelungiri, plin de tensiune, dar important este că la sfârșitul meciului, câștigătoarea a fost cea care merita la acel moment prin prestația de pe teren. Suntem fericite acum, ne gândim mai departe deja. Nu în ultimul rând, dorim să mulțumim Federației Române de Handbal, Comisiei de Beach Handbal din cadrul federației, Colegiului de Arbitri Timiș și Arad, dar și AJH Timiș pentru sprijinul acordat. Sigur nu am fii ajuns aici fără suportul necondiționat al familiilor noastre. Vă mulțumim!

Galerie foto (5)


Scrie un comentariu

trimite