Vremea Romania, Arad -6°C

Stiri Arad

Aradul riscă să piardă 9,4 milioane de franci elvețieni din cauză că nu au fost preluate punctele termice în patrimoniul local

O inițiativă a primăriei privind preluarea punctelor termine în patrimoniul municipiului nu a trecut, marți, de votul consilierilor locali, ceea ce ar putea avea consecințe asupra unui proiect cu finanțare elvețiană.

Aradul riscă să piardă 9,4 milioane de franci elvețieni din cauză că nu au fost preluate punctele termice în patrimoniul local
Comentează 0

Proiectul de hotărâre aflat în dezbatere nu a primit voturile consilierilor locali ai PSD, iar asta a provocat reacții.

Viceprimarul Călin Bibarț spune că “reprezentanții PSD își bat joc din nou de arădeni și împing Aradul în situația de a pierde 9,4 milioane de franci elvețieni nerambursabili”.

”Astăzi în ședința Consiliului Local n-au votat preluarea în patrimoniul orașului a unor puncte termice de la CET, operațiune necesară pentru derularea programului de modernizare pentru care municipiul Arad are la dispoziție fonduri elvețiene nerabursabile. PSD pune astfel în risc realizarea investițiilor cu fonduri elvețiene”, a spus Bibarț.

Afectați direct ar urma să fie cetățenii din Aradul Nou, acolo unde cu aceste fonduri ar trebui să se amenajeze o centrala termică pe gaz și biomasă pentru cartier.

”Este incalificabil comportamentul pe care îl au aleșii PSD. În cadrul întâlnirilor pe comisii, unde toate proiectele se discută și se analizează cu seriozitate, toți ajung la un acord. După câteva ore însă, în ședințele de plen care sunt publice și la care participă presa, se transformă în vedete de circ și nu-i mai interesează ce deservicii le fac cetățenilor și ce probleme crează Aradului”, a adăugat viceprimarul.

Cei 9,4 milioane de franci elvețieni reprezintă fonduri nerambursabile obținute de oraș pentru modernizarea termoficării.

Galerie foto (2)

Articole asemanatoare


Scrie un comentariu

trimite