Vremea Romania, Arad -6°C

Stiri Arad

Arădenii care au înjurat în spațiul public, amendați de Poliția Locală. Iată cât au plătit pentru jigniri

Amenda primită de un timișorean după ce a postat jigniri pe Facebook a stârnit mari controverse, pentru că oamenii nu percep, deocamdată, rețeaua de socializare ca pe un spațiu public, așa cum au decis instanțele.

Arădenii care au înjurat în spațiul public, amendați de Poliția Locală. Iată cât au plătit pentru jigniri
Comentează 0

Nici arădenii care au înjurat sau au adresat jigniri altor persoane în spațiul public nu au scăpat de amenzi de la Poliția Locală. Doar că, până acum, nu au fost înregistrate și cazuri de sancțiuni pentru ce au scris pe rețelele de socializare.

Reprezentanții Poliției Locale Arad au declarat pentru ARQ că nu sunt puține amenzile aplicate potrivit Legii 61/1991, privind sancționarea încălcării normelor de conviețuire socială, a ordinii și liniștii publice. Tot la două-trei zile, un arădean încasează o amendă care poate fi cuprinsă între 200 și 1.000 de lei.

În cele 23 de cazuri înregistrate doar la Poliția Locală Arad de la 1 martie 2017, a fost vorba de incidente stradale, la care polițiștii locali au fost martori. Uneori, nici ei nu au scăpat de injurii.

În total, sancțiunile aplicate celor 23 de arădeni se ridică la suma de 7400 de lei, ceea ce înseamnă că amenda medie a fost de 320 de lei. Totodată, doi arădeni au scăpat cu avertismente scrise.

Zilele trecute, revoluţionarul timişorean Corneliu Vaida a fost amendat cu 900 de lei de către Poliţia Locală Timişoara, după ce a publicat pe Facebook o fotografie cu două maşini ale instituției parcate pe trotuar și i-a făcut ”nesimțiți” pe polițiști.

Aplicarea amenzii a fost posibilă după ce Înalta Curte de Casaţie şi Justiţie a emis o decizie prin care declară reţeaua de socializare Facebook ca fiind spaţiu public. Astfel, orice postare jignitoare poate fi sancţionată în conformitate cu prevederile Legii 61/1991 republicată.

Articole asemanatoare


Scrie un comentariu

trimite