Vremea Romania, Arad -6°C

Stiri Arad

Ambasada Germaniei pune la punct comisia Iordache: Abuzul în serviciu se pedepsește în Germania!

Abuzul în serviciu este reglementat în Germania prin mai multe paragrafe din legi fiscale, din dreptul disciplinar şi din codul penal, scrie Ambasada Germaniei, pe pagina de Facebook.

Ambasada Germaniei pune la punct comisia Iordache: Abuzul în serviciu se pedepsește în Germania!
Comentează 0

"În Germania, urmărirea penală a abuzului în serviciu este reglementată prin intermediul mai multor paragrafe din legi fiscale, din dreptul disciplinar și din codul penal. Pedepsele ajung de la amenzi modeste până la măsuri disciplinare și chiar pedepse considerabile cu privare de libertate", este informarea postată joi pe pagină de Facebook a ambasadei.

Precizarea vine în contextul în care Comisia Iordache, care a dezincriminat parțial abuzul în serviciu în România, darși ministrul Justiției, Tudorel Toader, sau premierul Viorică Dăncilă au declarat recent că în majoritatea statelor europene, inclusiv în Germania, această infracțiune nu este pedepsită de lege.

Ambasada Germania s-a numărat printre cele 12 reprezentanţe diplomatice care în 28 iunie au transmis o declaraţie comună în care fac apel la toate părţile implicate în modificarea Codului Penal şi a Codului de procedură penală să evite schimbările care ar slăbi statul de drept sau capacitatea României de a lupta împotriva infracţionalităţii şi corupţiei.

Cele douăsprezece state - Belgia, Canada, Danemarca, Elveţia, Finlanda, Franţa, Germania, Luxemburg, Olanda, Norvegia, Suedia şi Statele Unite ale Americii - și-au exprimat îngrijorarea că mai multe modificări propuse Codurilor penale pot împiedica cooperarea internaţională în domeniul aplicării legii şi pot afecta negativ lupta împotriva infracţiunilor violente, a infracţionalităţii organizate transfrontaliere, a infracţiunilor financiare şi a traficului de droguri şi de fiinţe umane.

Acestea au îndemnat autorităţile să reexamineze răspunsul experţilor juridici români precum Consiliul Superior al Magistraturii şi să solicite sprijinul experţilor juridici internaţionali.

În timpul dezbaterilor din Comisia Iordache, deputatul PSD Oana Florea a propus abrogarea infraţiunii de abuz în serviciu, menționând că sunt țări care nu pedepsesc această infracțiune. Unul dintre exemplele date de ea a fost Germania. Și ministrul Justiţiei, Tudorel Toader, spunea că în multe state europene infracţiunea de abuz în serviciu nu este prevăzută de legislaţia penală.

Sursa

Articole asemanatoare


Scrie un comentariu

trimite