Vremea Romania, Arad -6°C

Stiri Arad

Am fost la Granada !

Proiectele de mobilitate derulate de Liceul Tehnologic „Francisc Neuman” răspund nevoilor sistemului românesc de educaţie și formare încercând să crească atractivitatea învăţământul tehnic pentru tineri şi să pregătească absolvenţi ale căror competenţe profesionale se află la acelaşi nivel cu ale tinerilor din întreaga Uniune Europeană. 

Am fost la Granada !
Comentează 0

Prin demersul nostru adresăm un obiectiv specific european:  creșterea oportunităților de mobilitate în scop educațional prin consolidarea cooperării între domeniul educatiei și al formării și domeniul muncii.

Scopul nostru este îmbunătățirea nivelului de competențe și de aptitudini cheie respectiv transversale ale elevilor noștri, în special în ceea ce privește relevanța acestora pentru piața muncii.

In cadrul proiectului NR. 2017-1-RO01-KA116-036592 ”LEARNING TO BE”, primul flux s-a derulat în perioada 22 ianuarie – 9 februarie, au participat 26 elevi de la cele trei specializări: tehnician designer vestimentar, tehnician în achiziții și contractări, coafor stilist care au efectuat stagiul de practică la firme de confecții (confecții de lux și rochii flamenco), la supermarketuri sau în saloane de coafură-fizerie din Granada, Spania. Ei au fost însoțiți de 3 profesori.

Timpul liber a însemnat descoperirea misterelor Granadei: Albaicin, priveliștea de la Mirador de San Nicolas, vizita la Muzeul Științei și la Biodom, la cel mai mare mall din Europa – Nevada, excursii în locații spectaculoase, respectiv Malaga și Gibraltar. Unii dintre participanți au văzut pentru prima oară marea, iar la Gibraltar au ”interacționat” cu macacii.

Am avut sprijinul permanent al Organizației de primire, respectiv MEP Europrojects Granada, reprezentată de Mari Carmen Espartero și Jesus Delgado.

Coordonator proiect prof. dr. Adina Elena Avacovici
 

Articole asemanatoare


Scrie un comentariu

trimite